Keller megrovást kapott

Első fokon megrovást kapott Keller László az MSZP Pest megyei etikai tanácsának hétfői ülésén – tudta meg a Népszabadság. Eredetileg a múlt pénteken hozott volna határozatot az ügyben a testület, de akkor a budaörsi delegált elfogultságot jelentett, többen pedig kimentették magukat más elfoglaltságuk miatt. Molnár József, az etikai testület vezetője kérdésünkre azt mondta: Keller együttműködött a bizottsággal, és részletes írásbeli nyilatkozatot tett az ellene indult ügyben. Elismerte, hogy a hivatkozott nyilatkozatokat ő tette, de azokat nem tartja sértőnek, és kifejtette, mit is értett a kifogásolt „maffiatevékenység” alatt. Úgy tudni, az etikai testület egyhangú döntést hozott, a tanács egyik tagja viszont épp az ülésen tapasztalt hangvétel miatt helyben visszaadta mandátumát.

Arról a Népszabadság egyik újságírói blogja számolt be először, hogy a volt közpénzügyi államtitkárt idén júniusban egyszer már kizárták, az akkor meghozott döntést azonban – formai okok miatt – az országos etikai testület visszaküldte első fokra. Az Eztigyhogy.nolblog.hu oldalunkon részletesen közölt eljárási dokumentáció szerint Bóth János, Vác korábbi szocialista polgármestere egyebek mellett azért kezdeményezte a fegyelmi eljárást Kellerrel szemben, mert a volt államtitkár egy zsámbéki összejövetelen sokak jelenlétében azt állította: a váci területi integrált szolgáltató központtal kapcsolatban szabálytalan pénzmozgások történtek, amelyben Bóth János „vétkes”, így pedig alkalmatlan arra, hogy a párt Pest megyei vezetője legyen. Úgy tudjuk, szintén az eljárás tárgya volt egy e-mail váltás, amelyben személyeskedő hangvételt ütöttek meg a felek, illetve a március 29-i megyei küldöttgyűlés, amelyen Keller László – a jegyzőkönyvek szerint – maffiamódszerekkel vezényelt státuszosztogatásról beszélt.

A volt államtitkár korábban több helyen is méltánytalannak és szégyenteljesnek nevezte az ellene indított vizsgálatot, amelyhez szerinte a Népszabadság is „asszisztál”. Kérdésünkre azt mondta, hogy a teljes képhez az a nyolcoldalas összefoglaló feljegyzés is hozzátartozik, amelyet az ügyben az eljáró tanács elé tárt, a mellette szóló nyilatkozatokkal együtt. Keller László lapunknak kijelentette: megfellebbezi a döntést, vagyis az ügy várhatóan az országos etikai testületnél folytatódik.

Keller szégyenteljesnek nevezte a vizsgálatot
Keller szégyenteljesnek nevezte a vizsgálatot
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.