Átvilágította magát az MSZP

Az elmúlt hónapokban az MSZP pártigazgatója, Velez Árpád és stábja – az elnökség kérésére és annak támogatásával – végigjárta szinte valamennyi szocialista pártszervezetet, és átvilágította mindegyik megyei alakulatot a későbbi, minél sikeresebb választási felkészülés érdekében, tudta meg a Népszabadság.

A párt elnökhelyettese, Simon Gábor lapunk kérdésére elmondta, hogy mind a százhat új egyéni választókörzetet végiglátogatták, és közel ezer szervezeti munkaértekezletet tartottak a helyi csoportoknál, hogy pontos képet kapjanak a szervezetek helyzetéről, a humán erőforrás és az infrastruktúra állapotáról. „Olyan egyedi problémákat is igyekeztünk összegyűjteni, amelyek a szervezeteket helyben érintik, és amelyekre megoldásokat kell találnunk a választási felkészülés során. Az jól látszik, hogy az elmúlt időszakban például a Kelet-Magyarország-programnak és a hozzá kapcsolódó széles körű társadalmi egyeztetés és kezdeményezés eredményeként ebben az északkeleti régió ban jelentős a baloldal és az MSZP erősödése. Ugyanezt a tendenciát látjuk a fővárosban is, és a dunántúli programalkotás során úgy látjuk: itt is van keresnivalónk. Vannak olyan megyék, ahol az intenzív építkezésnek érezhető eredménye van, ilyen például Vas megye. Ugyanakkor szervezeti értelemben például felismertük, hogy Győr-Moson-Sopronban és Hajdú-Bihar megyében van még bőven dolgunk” – fogalmazott lapunknak Simon Gábor.

Az elnökhelyettes hozzátette, hogy a megyejárás és az átvilágítások során egyértelművé vált: már a regisztrációs kampányhoz is jelentős felkészülés és alkalmazkodás szükséges. Simon rámutatott, hogy az új egyéni körzetek új határai gyakran teljesen eltérő élethelyzetű embereket soroltak egyazon kerületbe, az iparosodott nagyvárosi választóktól a tanyavilágon élőkig. A politikus hangsúlyozta, hogy az MSZP mindenki számára biztosítani fogja a regisztráció lehetőségét, minden érintettet – ismeretterjesztésben, de akár logisztikailag is – támogatni fog abban, hogy feliratkozhasson a választásra.

Simon Gábor
Simon Gábor

„Zajlik a százhat egyéni körzet politikai felelőseinek és koordinátorainak megnevezése is, ennek a folyamatnak még nem értünk a végére. A felelősök feladata lesz többek között az új struktúrák kiépítése, a kapcsolattartók felkészítése, a helyi közösségek összehangolása és az együttműködési lehetőségek feltérképezése. Miután látjuk, hogy a Fidesz politikai kontrollt akar gyakorolni a választások felett, ezért fontos feladat lesz a szavazókörökben való delegáltak részvételének és a voksolások tisztaságának biztosítása. A felelősök fontos feladata lesz a helyi médiával való szorosabb együttműködés kiépítése is; itt szinte mindenhol azt tapasztaltuk, hogy a kormánypártok által eluralt helyi médiumok – bár bizonyos régiókban egyre nyitottabbak – szinte egyáltalán nem biztosítanak megjelenési, megszólalási lehetőséget a szocialista pártnak. Ez utóbbi és a választási eljárási szabályok erőszakos megváltoztatása miatt felértékelődik az internetes megjelenés fontossága is; ezen a téren is sokat kell még dolgoznunk” – fogalmazott lapunknak Simon Gábor.

A szocialista képviselő kérdésünkre elmondta: a választókerületi felelősök nem lesznek automatikusan a párt egyéni képviselőjelöltjei, de munkájukkal bizonyíthatják rátermettségüket a feladatra. „Támogató módon nyomon fogjuk követni a felelősök és a koordinátorok munkáját, a teljesítmény lesz a legerősebb mérce” – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.