Fidesz-belharc

„Nem tárgyaltam György István főpolgármester-helyettessel, sem más fővárosi fideszes képviselővel Tarlós István jogköreinek megkurtításáról” –válaszolta lapunk kérdésére Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője, aki mindemellett nem tagadta, hogy a Fidesz-frakció több tagja is puhatolózott nála ez ügyben. Ez nem újdonság, hiszen ilyen tárgyú megkeresések korábban is voltak, de az elmúlt fél évben kétségtelenül megszaporodtak.

A kormánypárti frakció és a városvezető közötti ellentétek a szerdai közgyűlésen tovább mélyültek: Tarlós István állítása szerint a műszaki teljesítésigazolás hiánya, valamint a követelésvásárlás mértéke miatt nem szavazta meg a CET-előterjesztést. Érveit később frakciószünetben magyarázta el, ám a Fidesz-frakció mégis zokon vette. Csütörtökön az Origo hírportál írt arról, hogy az elkeseredett fideszesek már a szocialistákkal is összefognának a főpolgármester ellen. Sőt Orbán Viktor kormányfőnek is írtak egy panaszos levelet a kiélezett fővárosi helyzetről. A kormányfő állítólag Lázár Jánosra bízta az ügyet.

Lapunk erre vonatkozó kérdésére nem válaszolt Tarlós István, a többi ügyben a következőket üzente: a szeptemberi közgyűlés előtti frakcióülésen György István főpolgármester-helyettes által felolvasott nyolcpontos követeléslista – amelyben egyebek között két tanácsadójának elküldését követelték volna – nem létezik. A Fidesz-frakció és a főpolgármester céljai azonosak. A tanácsadók kiválasztása pedig nem lehet vita témája. Tarlós István védelmébe vette Rogán Antal belvárosi polgármestert, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét is, aki – ahogy fogalmazott – nem szervezkedik ellene, éppenséggel az elmúlt napokban normalizálódott, sőt vált konstruktívvá a kapcsolat közöttük a főváros ismert ügyeiben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.