Kezdődik a tévécsata

Az RTL II, a társaság új kábelcsatornája ma kezdi meg adását. A műsor még nem lesz látható minden háztartásban, mert a három legnagyobb kábelszolgáltató közül a Magyar Telekommal kötötték meg a szerződést, a UPC-vel és a Digivel még nem.

Az RTL-csoport folytatja a tárgyalásokat a kábelszolgáltatókkal, hogy az új adót elérő háztartások száma az év végére elérje a kétmilliót. Az RTL II mától a következő szolgáltatóknál már biztosan elérhető: Hello HD Kft.,Magyar Telekom Nyrt., PR-Telecom Zrt., Tarr Kft., UPC DTH S.a.r.l., Vidanet Zrt.

Az RTL szeptember elején úgy kezdte meg az RTL II országos reklámkampányát, hogy az új adó helyéről még folytak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal. Ezért is hirdette úgy az új csatornát, hogy „RTL kettő október 1-től! Keresse a kábelszolgáltatójánál!” Ezt egyes szolgáltató cégeknél „enyhe nyomásgyakorlásként” értékelték. Az RTL-nek arról kell megállapodnia a kábelszolgáltatókkal, hogy a csoport melyik „kisadója” –például a Cool, a Film+, a Reflektor –helyére rakják az RTL II-t, valamint arról is, hogy azt melyik számlacsomagban helyezzék el. A három nagy kábelszolgáltató közül a Magyar Telekomnál a Refl ektor csatorna helyén lesz elérhető az RTL II műsora.

Az RTL a kábelszövetséggel sem állapodott meg, ennek azért van jelentősége, mert a szövetség látja el a több száz vidéki kis kábelszolgáltató szakmai képviseletét a tárgyalásokon. Lapunk úgy tudja, hogy a kábelszolgáltatók többsége nem preferálja a csatornakínálat év közbeni változtatását, ezért is húzódnak el a tárgyalások. A TV2 is terjeszkedne: novembertől indítják a Super TV2-t. (B. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.