Viccelni akart, a TEK vitte el

Izgalmasan kezdődött a tanév a Budapesti Műszaki Egyetemen. A központi épület C-H szárnyában, a vegyészeti tanszéken szerdán a Terrorelhárító Központ mintegy negyven kommandósa fogta le azt a másodéves hallgatót, aki negyed tizenegykor ült be századmagával a biokémia-előadásra. Az előadóterembe délben léptek be a TEK munkatársai, addigra a környéket lezárták, mesterlövészek foglalták el helyüket a tetőkön, a járókelőket pedig beparancsolták a Budafoki úton a büfékbe és a kis üzletekbe.

Később kiderült, hogy a hallgató, a gólyatábor mentora a diákok körében nagy népszerűségnek örvendő gólyafeladatot hajtott végre. Ez úgy szólt, hogy a Star Wars-filmek ismert alakja, Luke Skywalker öltözékében üljön be egy előadásra. A diák ennek megfelelően karateruhát öltött, az övébe rövidke fénykardot illesztett, s kezében egy pisztolynak látszó tárggyal foglalta el helyét a biokémia-órán. Ezt követően a szemtanúk szerint kissé elszunnyadt. A diákok elmondták, előzőleg – szintén a gólyarendezvények miatt – filmforgatáson vett részt, s fáradt lehetett.

Arra, hogy a terrorelhárítók hogyan kerültek a Műegyetemre, Pokol György, a vegyészmérnöki kar dékánja adott magyarázatot. – Már tartott az előadás, amikor a hallgató „furcsa öltözékében” beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert. Szó nélkül kimentek az előadóból, hogy értesítsék az egyetem rendészetét. Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit – mondta a dékán.

A rendőrség azt közölte, hatástalanított, lehegesztett végű lőfegyver miatt vonultak ki az egyetemre.

– Teljesen élethűnek tűnt a pisztoly –mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója, aki egy fotót is bemutatott az újságíróknak. Hozzátette: a fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az akció után arról számolt be, hogy a diákot a terrorelhárítók a XI. kerületi kapitányságon állították elő, gyanúsítottként hallgatják ki, garázdaság miatt indítanak ellene eljárást. A rendőrségi akció sokba került, a költségeket egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ viseli – jegyezte meg.

A rendőrség délután viszont azt közölte, hogy nem indul eljárás a hallgatóval szemben. A 22 éves fiatal nem követett el bűncselekményt, tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

A terrorelhárítók a XI. kerületi kapitányságra vitték az egyetemistát
A terrorelhárítók a XI. kerületi kapitányságra vitték az egyetemistátFOTÓ: VASZELLA MÓNIKA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.