'Szégyen!'

Shame on Hungary!, vagyis Szégyen Magyarországra! – ezzel az üzenettel árasztották el a háborgó netezők a közösségi oldalakat. A Facebookon, a Twitteren, a Tumblr-en, a blogszférában, gyakorlatilag az összes közösségi hálózaton vírusként terjed a hír. Petíciók, tüntetések tucatjait szervezik a weben, míg Azerbajdzsánban hősként ünneplik a baltás gyilkost.

A hazai és külföldi tiltakozók rögtön „megtalálták” Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalát. Az üzenőfalat már le is zárták az adminisztrátorok, de azt nem tudták megakadályozni, hogy az oldal bejegyzéseihez, fényképeihez hozzászólhassanak. Így aztán változatlanul ömlenek a tiltakozó bejegyzések, legyen szó akár a paralimpiáról, egy Videoton-meccsről vagy egy családi fotóról.

Elszaporodtak közben a Safarovot elítélő oldalak, ezeken már több ezren tiltakoznak a gyilkos szabadon bocsátása miatt; van köztük olyan oldal is, amely nemcsak anti-Safarov, hanem antiazeri és antimagyar is. Még többen csatlakoztak a baltás gyilkos áldozatára, Gurgen Margaryanra emlékező oldalhoz. A Hey Armenia, sorry about our prime minister (Hé, Örményország, elnézést a miniszterelnökünkért) elnevezésű oldalhoz egy nap alatt több mint ezren csatlakoztak.

Sokan fotókkal, képes üzenetek megosztásával tiltakoznak, az egyik ilyen kezdeményezés az Örmény–magyar kapcsolatok nevű oldalról indult, és az örmény nemzeti zászló megosztására buzdít, e felirattal: „Örményország és az örmény nép mellett állok, elítélem a rasszista gyilkos szabadon bocsátását”. A fotót több mint ezren osztották meg. Legalább ennyien küldték tovább az Aliyev–Orbán-találkozóról készült felvételeket, melyeket a kormányfő Facebook-oldalán posztoltak, de azóta önálló életet élnek: az egyik photoshoppolt verzióban Orbánt baltával a kezében ábrázolják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.