Szeptembertől új hullámsávon

Szeptembertől a 88,1 MHz-es frekvencián sugároz az InfoRádió a jelenlegi 95,8-as helyett, miután a Médiatanács júliusban a hírrádiót hirdette ki nyertesként a közösségi, ingyenes frekvenciára kiírt pályázaton.

Hetek óta fut a rádió reklámkampánya, amely áthangolásra kéri a hallgatókat. Az InfoRádió nem is pályázott a jelenleg használt 95,8-as frekvenciájára, mert azért koncessziós díjat kellett volna fizetnie. Nem is keveset, mert a Médiatanács úgy írta ki a 95,8-as pályázatot, hogy azért évente minimum 77 millió forint plusz áfát kell fizetni, amit a jelenlegi rádiós piacon szinte lehetetlen kigazdálkodni, különösen egy hírrádiónak.

Az InfoRádió 2008 tavaszán került a Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe tartozó Közép-európai Média Zrt. (Central European Media & Publishing – CEMP) tulajdonába. A cégcsoporthoz tartozik a többi között az Index.hu, a Portfolio.hu internetes portál és a Napi Gazdaság nyomtatott lap is.

Lapunk a médiatörvény előírásai alapján arra kérte a hatóságot, hogy betekinthessünk az InfoRádió pályázati anyagába. A jogszabály ugyanis azt írja elő, hogy a pályázati ajánlatban szereplő adatokról a Médiatanács csak a szerződéskötést követően adhat tájékoztatást harmadik személynek. Levelünkre azt a választ kaptuk, hogy a hatóság illetékes osztályához továbbították kérésünket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.