Lemond a földről Szedlák felesége

Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.

„A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról” – mondta Szedlák Bernadett az MTI-nek.

A jobbikos Magyar Zoltán szombati sajtótájékoztatóján azt közölte: pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes ország gyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól. Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de – mint azt Magyar Zoltán mondta – a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

Korábban az MSZP-s Gőgös Zoltán illette éles szavakkal a Szedlák Bernadett által elnyert haszonbérleti pályázatot, azt nyilatkozva, hogy a motiváció teljesen egyértelmű: a területalapú támogatás elnyerése, ami 34 hektár esetében évi kétmillió forint körül lehet. Gőgös, aki a parlament mezőgazdasági bizottságának alelnöke, úgy vélekedett, hogy a pályázatok bírálati rendszere lehetővé teszi, hogy bizonyos alapfeltételek teljesülése esetén azt hozzanak ki győztesen, akit csak akarnak. Hangot adott annak is, hogy nem szerencsés, ha egy képviselő egy ilyen „meglehetősen szabadon elbírálható pályázattal hozza hírbe önmagát”. Ő maga úgy vélte, hogy mindazok, akik korábban nem folytattak gazdálkodást, azért akarnak mindenképpen földhöz jutni, mert az biztos bevételt kínál.

Szedlák képviselő, aki egyebekben Litér polgármestere és tagja a veszprém megyei önkormányzatnak is, azonban ezt nem így véli: ő korábban a Blikknek azt nyilatkozta: „A feleségem családjának voltak földjei, amit az államosításkor elvettek, most tulajdonképpen visszakapta ezeket”. A helyi vállalkozókat e mondat bőszítette föl leginkább, ezért reklamáltak a döntés ellen. (Nol.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.