Házelnök magánúton

Nem kérte az Országgyűlés hivatalának közreműködését Kövér László az erdélyi kampánykörútjának megszervezéséhez, kétfős kíséret és négytagú biztonsági csapat viszont vele tartott a magánúton.

Mint ismert, Kövér a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnökeként utazott Erdélybe, hogy mellette korteskedjen a helyi önkormányzati választásokon. Kövér korábban világossá tette, hogy látogatásának nincsen jogi akadálya, mert „magánemberként utazott egy EU-tagállamba”. Az eztigyhogy.nolblog.hu oldalon közzétett cikkünk szerint Kövér nem kérte az Országgyűlés hivatalának közreműködését, a körútra pedig Bayer Zsolt újságíró és Veress László házelnöki kabinetfőnök kísérte el.

A parlament illetékeseinek tájékoztatása szerint a repülőjegyeket is a kabinetfőnök vásárolta „magánszemélyként”. Kövér és kísérete kint tartózkodásának egyéb költségeit pedig a meghívó fél, vagyis a Magyar Polgári Párt fedezi. Kiderült az is, hogy Kövér László június 5. és 7. között szabadságon van. „Az országgyűlési képviselőknél és így a házelnöknél sem értelmezhető a pihenőszabadság munkajogi fogalma, hiszen egy speciális jogviszonyban és nem munkaviszonyban állnak.

Az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény nem említ, és így nem is állapít meg pihenőszabadságot” – tette hozzá kérdésünkre a hivatal. Kövér Lászlót, bár látogatását magánprogramnak minősítette, megilleti a személyi védelem. A házelnök biztonságának garantálásában négyen vesznek részt, a biztosítás költségeit pedig az ORFK fizeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.