„Politikai gengszterizmus folyik”

Az elmúlt két évben bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor kormánya embertelen, mert nem veszi emberszámba a munkásokat, a legnehezebb sorban élőket, azokat, akik szerinte az országot építik, és megfizetik a kabinet minden elrontott lépését. A jelenlegi hatalom nem a dolgozókért, hanem ellenük küzd – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a párt majálisán. A szocialisták hagyományosan ezúttal is a szakszervezeti sátrak melletti napozóréten tartották május elsejei rendezvényüket.

Mesterházy kijelentette: az MSZP a munkájukból élők pártja, őket akarja képviselni, védeni. Nem fogják tűrni a hatalmi önkényt, a kiszolgáltatottságot és a kizsákmányolást, és olyan országot akarnak, amelyben nagyobb biztonság, nagyobb szabadság és nagyobb jólét jut osztályrészül mindenkinek. A szocialista pártelnök szerint Orbán Viktor új osztályharcot hirdetett, és ő akarja megszabni azt is, ki melyik osztályba tartozhat, és mennyit kaphat a közösből. –Ez nem politika, hanem politikai gengszterizmus, amely az ő gyarapodásukhoz és hatmillió koldus országához vezet –fogalmazott, hozzátéve, hogy mindez nem érdekli Orbán Viktort, vagyis nem ez érdekli, hanem a foci. – A felcsúti Maradona több mint 100 milliárdot költ a hobbijára! – közölte a politikus, aki szerint ez annak fényében is elgondolkoztató, hogy ennek az összegnek a felét akarják megspórolni a gyógyszertámogatásokon, mondván, nincs elég pénz. – Ne legyen kétsége senkinek, az újabb megszorításokat és az újabb adókat nem Európa, nem a világ, nem valami külső ellenség kedvéért kell elviselnünk, sőt nem is az elmúlt nyolc év miatt, hanem Orbán rossz kormányzása miatt –mondta. Megerősítette, hogy az MSZP hatalomra kerülése esetén az első intézkedések között szerepelne a dolgozókat védő jogok megerősítése, a szakszervezeti jogosítványok visszaadása a munka törvénykönyve megváltoztatásával.

A Jobbikon kívül valamennyi parlamenti párt képviseletcsoport-vezetőjét meghívták közös fórumukra a Városligetben tüntető, majd majálisozó szakszervezetek, az invitálást azonban csak az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció (DK) fogadta el, a Fidesz, illetve a KDNP „illetékesei” más elfoglaltságra hivatkozva utasították el azt. Az érdeklődők – leginkább idősebb szakszervezeti tagok – elsősorban azt firtatták, hogy a demokratikus ellenzéki pártok milyen változásokat terveznek arra az esetre, ha a két év múlva esedékes választásokon bizalmat kapnak. Mesterházy Attila, Jávor Benedek (LMP) és Molnár Csaba (DK) egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy egyetértenek a nagygyűlésen is megfogalmazott szakszervezeti követelésekkel, tisztes megélhetést adó, biztos munkahelyekre, valamint többkulcsos, igazságosabb, a költségvetésnek is több bevételt hozó személyijövedelemadó-rendszerre van szükség Magyarországon.

LMP: nincs mit ünnepelni

Az LMP szerint a fiataloknak kell szentelni a munka ünnepét. A párt majálisán tartott sajtótájékoztatón Csiba Katalin szóvivő és Szél Bernadett képviselő a fiatalok problémáira igyekezett felhívni a figyelmet. Az LMP úgy látja, hogy a munka ünnepén nincs mit ünnepelni, mert kétéves csúcsra ért a munkanélküliség, a fiatalok 25 százalékának nincs munkája, és egyre többen vándorolnak a megélhetés miatt külföldre. (MTI)

Mesterházy: Orbán a felcsúti Maradona
Mesterházy: Orbán a felcsúti Maradona
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.