Steiner nem akar feladatot kapni

Külön bíróságként működő, bizonyos tekintetben pártügyészi feladatokat is ellátó testületet hozott létre azMSZP új alapszabálya, kimondva-kimondatlanul a választási bukásban jelentős szerepet játszó korrupciós botrányok tanulságaként.

Az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa (OEFÜT) élére a párt legutóbbi kongresszusán Steiner Pált választották meg, ellenszavazat nélkül. Ha a párt egyik kiemelt politikusa botrányba keveredik, az ötfős testület akár nyolc napon belül is döntést képes hozni az ügyben. „Nagy kihívás a tanács vezetése. Nehezen is vállaltam el, mert egykét régebben kizárt barátom még mindig haragszik rám. A kongresszuson is azt mondtam, a párt érdekében is remélem, nem lesz túl sok dolga a testületnek” – fogalmazott kérdésünkre Steiner Pál.

Az OEFÜT elnöke arra, befolyásolhatja-e a tanács működésének hitelességét, hogy annak első embere épp a botrányba keveredett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettessége idején volt a fővárosi MSZP frakcióvezetője, Steiner azt válaszolta: „Életem legnehezebb négy éve volt a fővárosi frakcióvezetés, amelyet tovább nehezített, hogy erre az időszakra esett a Hagyó-ügy eszkalálódása. Ez az időszak rossz volt az MSZP-nek, rossz volt nekem. De a személyemet ille tően pozitív és hitelesítő jelzés, hogy ellenszavazat nélkül választottak meg a tanács élére. ”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.