Emberölés a Vadkan presszó előtt

A soproni kettős gyilkosság után újabb, két ember halálát követelő bűncselekmény történt vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében. Legalábbis a rendőrség több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folytat eljárást a 34 éves P. Lajos ellen, aki azonban önvédelemre hivatkozik.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tudósítónknak elmondta: szombat este egy társaság szórakozott a Vadkan presszóban. Az est durva vitába torkollott, a tulajdonos ezért elküldte a vendégeket.

Hajnalban a társaság tagjainak barátai – állítólag P. Lajos haragosai – a helyszínre mentek, hogy számon kérjék a történteket a tulajdonoson. P. Lajos az eddigi adatok szerint előbb az érkező autónál álló férfit lőtte le engedéllyel magánál tartott sörétes puskájával, majd az anyósülés oldalablakán keresztül a járműben ülőt.

Az elkövető maga jelentette a történteket. A kiérkező mentők hosszan próbálták újraéleszteni a két meglőtt férfit, de életüket nem sikerült megmenteniük. Az egyik áldozat 31, a társa 32 éves volt.

Kora estig tartó kihallgatása során P. Lajos ragaszkodott ahhoz a verzióhoz, hogy önvédelemből húzta meg kétszer a ravaszt. Arról nem kaptak tájékoztatást az újságírók, hogy az elkövető megsérült-e. Ugyancsak nem lehet egyelőre hivatalosan azt sem tudni, hogy a két későbbi áldozat viselt-e fegyvert – közölte a rendőrség vasárnap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.