Polgárháború-vízió, poloska, pénzpumpa

Egy lehetséges polgárháborúról, illetve annak nyereségéről, külföldi pénzpumpáról és titokzatos őrző-védőkről esik a szó azon az Atv.hu birtokába jutott tavaly májusi hangfelvételen, amelyen Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere, PichlerGábor akkori kampányfőnök

A polgárháborúnak „akkor kell megtörténnie, amikor megfelelően fölkészültek vagyunk létszámban, technikai felszerelésben, mindenben. (…) Hétezer olyan rendőrük van, aki állig föl van fegyverezve, és hithű a Zsideszhez. (A Zsidesz az Atv.hu magyarázata szerint a zsidó és a Fidesz szavak keveréke. – A szerk.) Negyvenvalahányezer a rendőri létszám, de hétezer, aki olyan aktív, hogy jól kiképzett, az az övéké. Mint a bélyeget, úgy lenyomnának most minket” – magyarázta Juhász Oszkár a hangfelvételen. Kampányfőnöke így tromfolt: „A későbbiekben sem lesz arra idő, hogy hetekig-hónapokig háborúzzunk. Itt néhány napon belül le kell darálni azt a fajtát” – mondta, a korábbi dialógus alapján feltehetően a cigányokra utalva. „Az Egyesült Államok, mint a világ csendőre, akkora katonai erőt tud Magyarországra hozni, amivel nem bírunk el. Legfeljebb akkor, ha a légierő irányítása olyan, hozzánk közel álló személyekhez kerül, akik garantálni tudják, hogy nem száll fel a repülő” –tette hozzá Pichler Gábor.

Juhász Oszkár arról is beszélt, hogy polgármesterré választása esetén jelentős változásokat tervez Gyöngyöspatán, s ehhez a Jobbik – külföldi kapcsolatai révén –sok pénzt pumpál majd a településre, ám hogy hol van ez a titokzatos pénzforrás, arról nem szólt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel a hangfelvétellel összefüggésbe hozható-e Pichler Gábor gyöngyöspatai kabinetvezető menesztése, aki állítólag egy „lehallgatási botrány” miatt távozott a hivatalból. Sokak szerint a mátrai települést valójában nem Juhász, hanem a Jobbik által mellé delegált Pichler vezette, ahogy a faluban többen fogalmaznak, „nála volt az ész”. Március végén azonban a kabinetvezető távozott e posztról, s ezt sokan összefüggésbe hozták azzal, hogy néhány hete kiderült: több lehallgatókészüléket helyeztek el az önkormányzat helyiségeiben, így a jegyző irodájában is. Juhász Oszkár az ügyről az Atv.hu-nak korábban azt mondta: Pichler valóban nem dolgozik már az önkormányzatnál, de ennek oka, hogy eddigi kiváló munkája elismeréseként ezentúl Vona Gábor mellett foglalkoztatják.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a Heol.hu hírportálnak nyilatkozva rémhírnek és hazugságnak nevezte, hogy a gyöngyöspatai polgármesteri hivatalban ismeretlenek lehallgatókészülékeket helyeztek volna el. Közölte: minőségbiztosítási okokból valóban készítenek hangfelvételt a hivatalban, ám arról tájékoztatják az érintetteket. A gyöngyöspatai jegyző ehhez hozzáfűzte: az önkormányzatnál négy kamera működik, kettő bent és kettő kültéren, ezek azonban hangot nem, csak képet rögzítenek.

Az MSZP vizsgálatot követel

Az MSZP kezdeményezésére pénteken összeül az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a hangfelvétellel kapcsolatban. Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a hangfelvételen elhangzó mondatok kimerítik a büntető törvénykönyv egyik legsúlyosabb bűncselekményeinek egyikét, az alkotmányos rend megdöntésére irányuló cselekvést. Több kérdésre is választ vár Vona Gábortól, köztük arra, hogy a Jobbik elnöke egyetért-e a gyöngyöspatai polgármester állításával, hogy Magyarországon polgárháborúval kell megdönteni az alkotmányos rendet, valamint azzal, ahogyan a hangfelvételen a zsidóságról és a cigányságról úgy beszélnek, mint arról a „fajtáról”, amit „le kell darálni minél gyorsabban”. Az LMP arra szólította fel a legfőbb ügyészt, hogy vizsgálja meg a gyöngyösi polgármesternek tulajdonított hangfelvételt. Ha kell, akkor az LMP tesz feljelentést.

Juhász Oszkár Zsidesznek nevezte a Fideszt a most nyilvánosságra került hangfelvételen, parlamenti és ügyészségi vizsgálatot követel az ellenzék
Juhász Oszkár Zsidesznek nevezte a Fideszt a most nyilvánosságra került hangfelvételen, parlamenti és ügyészségi vizsgálatot követel az ellenzék
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.