Fiatalkorúakat is közvetíthetett szexmunkára

– Folynak a kihallgatások, minden lányt, így a fiatalkorúakat is kihallgatjuk, mindenkit, aki az elmúlt években a szépségversenyek vagy modellmunkák kapcsán kapcsolatba kerültek a gyanúsítottal – ezzel hárította el az ügy fejleményeire vonatkozó kérdéseinket a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) illetékese.

Az NNI még a múlt kedden vette őrizetbe R. Lajos vállalkozót, a Miss Hungary szépségversenyek egyik szervezőjét, aki a gyanúsítás szerint több fiatal lányt, köztük tizennyolc évesnél fiatalabbakat is közvetített német, olasz és közel-keleti gazdag üzletembereknek szexmunkára. Üzletszerű kerítéssel gyanúsítják. A nyomozás eddigi adatai szerint közvetítői díjként 20-25 százalékot kért a lányoktól a szolgáltatásaikért kapott összegből. A vallomásokból az derült ki, hogy a lányok 60 és 100 ezer forint közötti összegért szórakoztatták vendéglátóikat.

Egyes lányok elmondása szerint a gyanúsított – akitől a szépség- és modellversenyeken sok lány majdhogynem rettegett – mielőtt útjukra engedte volna őket, Szent István körúti irodájában állítólag maga is szexuális kapcsolatba lépett velük. Vagy ahogy egyikük fogalmazott, be kellett mutatniuk, mit tudnak az ágyban, s mivel más férfi nem volt, R. Lajos „feláldozta magát”.

Miután a Pesti Központi Kerületi Bíróság is osztotta a rendőrök félelmét, miszerint szabadlábon hagyása esetén tartani lehet R. Lajos szökésétől, elrejtőzésétől, a múlt csütörtökön harminc napra előzetesbe helyezték. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, eddig hány lányt hallgattak ki, és közülük hányan tettek terhelő vallomást a szépségversenyszervezőre. Egyelőre az sem nyilvános adat, hogy a külföldi szexmunkára kiközvetített lányok között hányan voltak tizennyolc év alattiak, mint ahogy az sem, hogy a kerítés mióta zajlott, és R. Lajos mennyit keresett a lányok szexuális munkái révén.

A szépségipart mindenesetre felháborította az eset, mivel a történtek a magyar Miss Hungary versenyek hitelességét is megkérdőjelezik. Vajon valóban a legszebbek nyertek, vagy ahhoz, hogy valaki díjat kapjon (nem feltétlen első díjat, hanem fotózási, utazási lehetőséget), ahhoz a Szent István körúton is teljesíteni kellett?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.