Uj Péter: Nyílt levél az ügyében

„Kedves Andris! Levéllel fordulok hozzád, miután a Facebookon egyik neked címzett véleményem miatt töröltél ismerőseid köréből. Írhatnék a magán mail címedre, de levelemet ott is törölnéd, viszont kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztesselek: rossz úton haladsz!” - Tatjana2012 felhasználó elektronikus levele

Hoffmann Rózsa államtitkárné asszony személyes kezei közé, helyben.

Tisztelt Rózsáné asszony!

Jelen levelem útján kívánom megdöbbenéssel tájékoztatni személyemet és legszorosabb családomat közvetlenül érintő köznevelésügyi anomáliával kapcsolatosan, amely igen kellemetlenül hátrányos a fentiek sérelmére. Levelem másolatát megküldöm DR. Schmitt Elnök Úrnak is, nem csak a másolatokhoz fűződő közismert bensőséges érzelmei okán, hanem ismerve nevelésügyi szakértelmét, elkötelezettségét és tapasztalatát, és levelem tárgya iránti kritikus hozzáállását, édesanyanyelvünk-védelmi elkötelezettségét, reménykedvén Kedves Közbenjárásában.

A XXI. sz. első évtizedének végén, 46,5 év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Lángoktól Ölelt Kishazánk visszaszerezte az önrendelkezését meg a képességét és a fűnyíróját, amikor a szavazófülkékben összegyűjtötte maradék életerejét. Ennek folyamányaképp a Szájerné bíróné asszony férje, saját tulajdonát képező ipadján a drót nélküli wifihálózaton megírta a Nemzeti Hitvallást, mint Kölcsey Ferenc a magyar nép zivataros évszázadait, amelynek értelmében „Isten, áldd meg a magyart!”, ez ad Különleges Tartást és Szilárdító Erőt, amikor szinte naponta kell megújulni, illetve erős viharban helytállni.

Ennek szellemében kérdem én, mégis hogy a büdös kur..., elnézést, nem akarok vulgár lenni is, szóval hogyan történhet az, hogy első általános osztályos gyerekem azzal jön haza az iskolából, hogy „Na, mizu, mizu, mizu?”. Tudniillik Fluor Tamás popzenei „énekes” „dalát” énekeli, amit kizárásos alapon az iskolába tanult el egymástól, mert nálunk otthon ilyet nem hallott, kérem szépen, én évekig magam tanítgattam neki a Cum On Feel The Noize című klasszikus rockhimnuszt, amit még Noddy Holder volt szerencsés énekelni magas színvonalon, kockás nadrágban és cilinderben 1973 folyamán.

Ehhez képest kérem, Mizu. Egy Kodály–Bartók és Mága Zoltán országában! Ezért ki a felelős?

És ha ne talán tán nem-e volna elég nevezett halogén előadóművész zagyvaságai, akkor tájékoztatni vagyok kénytelen Önt, hogy már a jóval idegenszerűbb Seléna Gomez, mi több Jennifer Lopez „művei” is elhagyták már gyermekem 6,75 éves száját. Ön szerint ez nem Abnormális?

Arra kérem Önt és a Tárogatóművész Urat, lépjenek közbe, amíg nem késő, hogy a 21. századi magyar nemzet az őt megillető helyre kerüljön!

Köszönettel

s.k.

Schmitt Pál köztársasági elnök zongorázik a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban
Kaposvár, 2011. szeptember 15. Schmitt Pál köztársasági elnök zongorázik a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban, amikor országjáró körútja állomásaként Somogy megyébe látogatott. MTI Fotó: Kollányi Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.