Nyílt levél a Schmitt-ügyben: 'Szíveskedjen újragondolni'

Szabó Máté Dániel egyetemi oktató, az Eötvös Károly Intézet vezetője nyílt levélben fordult a SOTE dékánjához, Tóth Miklóshoz, aki a múlt héten közleményben jelezte, hogy nincs oka kétségbe vonni a plágiumgyanús disszertációt elbíráló bizottság eljárását. Íme a Facebookon közzétett levél:

Tisztelt Dékán Úr!

2012. január 13-án kelt közleménye miatt írok Önnek, amelyben azt írta, hogy nincs oka azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott a bíráló bizottság Schmitt Pál doktori értekezése ügyében.

Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ebben az ügyben elsősorban nem a köztársasági elnöki intézmény tekintélyét, hanem a kar, a karon elnyerhető doktori fokozatok és általában a doktori fokozatok tekintélyét kell megőrizni. A plágiumgyanú nyomán nem azért kell vizsgálatot indítani, mert az az ország legfőbb közjogi méltóságát érinti, hanem azért, mert ez az ügy mindazok becsületébe belegázol, akik ugyanezen az egyetemen szereztek akármilyen doktori fokozatot, és ugyancsak lefokozza azok teljesítményét, akik más egyetemen doktoráltak.

Kérem, hogy mindezek alapján, a Semmelweis Egyetem és jogelődjei valamennyi korábbi és jövőbeli polgára és általában a tudomány képviselői becsületének védelmét szem előtt tartva szíveskedjen újragondolni a közlemény megírása előtt meghozott döntését.

Üdvözlettel:

Szabó Máté Dániel

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.