A püspök védi a kormányt

Miért vették össztűz alá hazánkat? - teszi fel a kérdést Székely János püspök, és rögtön megadja a választ is: hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének.

Krisztustól vett idézettel kezdi Székely János püspök a Magyar Kurír katolikus hírportálon közzétett okfejtését: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok. Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak most, amikor „össztűz alá vették hazánkat” – írja a katolikus püspök, majd felteszi a kérdést: mi ennek a gyűlöletnek az oka?

A valódi ok szerinte az, hogy „hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének”. Az alkotmány Isten nevével kezdődik, továbbá azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve, védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget.

Sokaknak „nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása” – vélekedik Székely János, hozzátéve: a bankokra kivetett különadó „aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen”.

Székely János
Székely János

Székely kiáll az egyházi törvény mellett. Nem vitatja, hogy a parlament és a kormány is követett el hibákat (a média- vagy például a jegybanktörvény egyes pontjait említi), Magyarországot azonban nem ezért, hanem az általa képviselt alapértékek miatt támadják – hangsúlyozza újra. A püspök szerint a „parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták”.

Mint olvasható, a külső támadásokat „higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valutatartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására.” A püspök szerint ez azt is jelenti , hogy az „ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.