Főnixmadár az asztal alól

Február 2-án indul Fábry Sándor új show-műsora az m1-en. A humorista az RTL Klubtól igazol át a köztévéhez, pontosabban vissza, mivel 1998-ban még itt indult az Esti Showder. A kéthetente csütörtökön jelentkező, Fábry című műsort beharangozó sajtótájékoztatót a forgatás leendő helyszínén, a Millenáris Teátrumban tartották a közmédiumok vezetőivel közösen.

Fábry előadása szerint a lényeg – mármint ő maga – nem változik, a díszlet igen: szakítani akartak a New York-fílinggel, ezért egy lepukkant pesti bérházat formál az új díszlet, Fábry pedig „háztetőkön oson” majd. Kevesebb vendéggel is számolnak, ez tehát még „egyszemélyesebb” showműsor lesz.

Böröcz Istvánnak, az MTVA vezérigazgatójának várakozásai szerint az új műsor bőven túlteljesíti majd a műsorsáv nézettségi átlagát, ez a minimális elvárás. Fábry elmondása szerint pedig a műsortól a megrendelő azt reméli, hogy „a szeptemberben még a zérustengellyel többé-kevésbé párhuzamosan futó nézettségi görbéjük főnixmadárként feltámad”. Medveczky Balázs MTV-vezér szerint az új műsor illeszkedik az októberben elindult új műsorstruktúrához, miszerint nívós szórakoztatást is meg lehet jelentíteni a közszolgálatban; arra számít, a Fábry lesz az egyik „zászlóshajójuk”.

Az MTVA adásonként 15-18 millió forintért, két évre, évente 20 adásra szerződött Fábry produkciós cégével, ez három évvel meghosszabbítható. A műsor teljesen külső gyártásban készül. Böröcz beszámolója szerint remek szerződést kötöttek, ami a piaci árak alapján is büszkén vállalható. A pontos összeget nem árulták el, de két évre 600-700 millió forintról lehet szó.

Fábry Sándor az újságírókat, Böröcz Istvánt, Medveczky Balázst és a moderátor Cserháti Ágnes MTVA-szóvivőt is alig hagyta szóhoz jutni, és egyszemélyes show-t produkált, szexuális utalásokkal fűszerezve monológját. Amiatt pedig kikelt magából, hogy az újságírók nem csak a műsorával kapcsolatos kérdéseket tettek fel. Amikor a Népszabadság tudósítója a szerződés pontos összegéről, valamint a legutóbbi híradós „szakmai hiba” (üres utcákat mutattak a január 2-i több tízezres Andrássy úti tüntetésről szóló riportban) kivizsgálásáról kérdezte Böröcz Istvánt, Fábry azt mondta, „lehet ezen borzongani”, de inkább azzal kellene foglalkoznia a Népszabadságnak, hogy kik és menynyit „bokáztak el” az MTV-székházügyleten. Amikor pedig a kérdéssel megszólított Böröcz István is szóhoz jutott, a humorista tiltakozásul bebújt az asztal alá. Az MTVA vezérigazgatója érdemben nem felelt kérdésünkre, szerinte „előszeretettel elfelejtik a kérdezők, hogy a Híradó készítéséért az MTI Zrt. felel, nem az MTVA és nem az MTV Zrt., ezért sem volna ildomos belebonyolódni a megválaszolásába” (emlékeztetőül: az előző híradós „szakmai hiba” – Lomnici Zoltán kiretusálása – ügyében Böröcz is vizsgálatot rendelt el).

Fábry Sándornak 2012 végéig érvényes szerződése van a Kovács Kristóf vezette Primetime produkciós céggel, de egyes információk szerint az elmúlt hónapokban megromlott a humorista és a producer kapcsolata. Az ezt firtató kérdésre Fábry azt mondta, hogy megállapodásközeli helyzetbe kerültek, várhatóan kifizeti a producert.

Fábrynak nem tetszett, hogy Böröcz István vezérigazgatót is kérdezték, ezért bebújt az asztal alá
Fábrynak nem tetszett, hogy Böröcz István vezérigazgatót is kérdezték, ezért bebújt az asztal alá
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.