Parádé nélkül

Megdöbbenve értesült a KDNP ifjúsági szervezete az – egyébként kétéves – hírről, mely szerint „nemzetközi homoszexuális szervezetek” idén Budapesten szeretnének olimpiát rendezni. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint elfogadhatatlan a „homoszexuális olimpia” bármilyen állami támogatása, megrendezése érdekében állami vagy önkormányzati tulajdonú sporthelyszínek biztosítása.

A fővárosi Jobbik-frakció egy nappal megelőzte az ifjú kereszténydemokratákat: nyomatékosan felkérték a főpolgármestert, hogy „zárja be a kiskapukat a heteroszexuálisokat diszkrimináló magamutogató parádé előtt, és haladéktalanul vizsgáltassa ki, a rendezvény szervezői kötöttek-e szerződéseket állami vagy budapesti tulajdonú sport- és egyéb létesítmények használatára”.

Úgy tűnik, hogy nem kell aggódniuk: Tarlós István közölte, hogy nem fér össze a mentalitásával, ezért nem tudja támogatni a budapesti melegolimpiát. „...főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom” – írta Berlin kormányzó polgármesterének, a melegségét vállaló és a rendezvényt támogató Klaus Wowereitnek.

A berlini polgármester reakcióját még nem ismerjük, de az EuroGames névre hallgató rendezvény hazai szervezői értetlenek. Egyetlen fillér állami támogatást sem kértek és ha szükségük lesz állami vagy önkormányzati tulajdonú sportlétesítményekre, akkor kibérlik. Ami a diszkriminációt illeti, a Jobbik sportért lelkesedő tagjai megnyugodhatnak: az 1992 óta minden évben más európai országban megrendezésre kerülő „melegolimpián” heteroszexuálisok is részt vehetnek.

Az EuroGames nemcsak sportesemény: konferenciákat és kulturális programokat is tartanak, ahová szintén várnak melegeket és heterókat egyaránt. Egy dolog nem lesz: „magamutogató parádé”. Minden rendezvény zárt térben zajlik majd, így ezúttal annak, akit ez zavarba hoz, vagy taszít, nem kell rettegnie, hogy másságukat vállaló melegeket lát majd Budapest utcáin.

„Nem a homoszexualitás propagálása vagy a fővárosiak megbotránkoztatása a cél” – írják közleményükben a szervezők. De hiába. Nem az számít, hogy feltűnő parádéról (újabban már csak szomorúmenetelésről) vagy szigorúan zárt térben zajló sporteseményről van szó. Nem az számít, hogy mit csinálnak, hanem az, hogy kik. És Budapesten ők, 2012-ben, ne csináljanak az égvilágon semmit.

A barcelonai EuroGames megnyitója
A barcelonai EuroGames megnyitója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.