Mást mutatott a tüntetésről az m1 és az RTL

A civilek és a demokratikus ellenzék hétfői Operaház előtti tüntetéséről a közszolgálati m1 esti Híradójában csak olyan felvételeket mutattak, melyeken alig néhány tucatnyi tüntető látszott. A riporter az Operaház melletti lekordonozott területről jelentkezett be, míg a túloldalon ekkor már több tízezren demonstráltak, de a Híradóban még létszámot sem mondtak. Az esti Híradó ráadásul egy órával később kezdődik, mint a két nagy kereskedelmi csatorna fél hetes hírműsora, utóbbiakban mégis sikerült tömegfelvételeket bemutatni. Az MTV egyébként az új alaptörvény hatálybalépésének tiszteletére rendezett operaházi gálaestnek és a Magyar Nemzeti Galériában nyílt kiállításnak együttesen háromszor annyi időt szentelt, mint a tömegtüntetésnek. A másnap reggeli Híradóban már több felvételt mutattak az – idézzük – „többezres” tömegről, de még itt is Schmitt Pál és Orbán Viktor beszéde vitte a prímet. Emiatt szocialista politikusok tiltakoztak a közmédia tulajdonosi alapjánál; levelükben történelemhamisításnak nevezik, hogy üres kordonokat mutattak a tízezres demonstráció helyett, ezért felelősségre vonást követelnek.

Eközben a közmédia tulajdonosa „kicenzúrázott” egy Híradó-paródiát az internetről: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy híradós álhonlapra (a ma már elérhetetlen mtvhirado.com címre) töltötte fel a december 23-i esti MTV Híradó meghackelt változatát, melyben gyakorlatilag az összes megszólalót kikockázták az ellenzék parlamenti blokádjáról szóló riportban, megszólalásaikat pedig különböző zajokkal elnyomták. A közmédia vezetői viszont ezt nem találták viccesnek, sőt letiltatták az internetszolgáltatóval az mtvhirado.com tartománynevet.

Külügyi visszautasítás

A Külügyminisztérium kedden közleményt adott ki, amelyben határozottan visszautasítja Alain Juppé francia külügyminiszter nyilatkozatát, mely a 2012. január 1-jén hatályba lépett alaptörvény kapcsán megkérdőjelezi az EU-tagországok közös alapelveinek, a jogállamiságnak és a demokratikus alapértékeknek a tiszteletben tartását Magyarországon.

Felül az m1, alul az RTL beszámolója
Felül az m1, alul az RTL beszámolója
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.