Még nem jogtiszta Fábry új show-ja

A Népszabadság információi szerint bizonytalanná vált, hogy Fábry Sándor humoristának lesz-e a jövő év elején műsora a köztévében. Korábban az volt a terv, hogy a közismerten jobboldali kötődésű humorista januártól kéthetente saját talkshow-val jelentkezik az MTV-n, de még mindig nem kötöttek vele szerződést, ezért már csak egy februári kezdést emlegetnek lehetségesként a köztévében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik vezetője lapunknak azt mondta, hogy még mindig tartanak a tárgyalások Fábry Sándorral, de továbbra sincs megegyezés arról, hogy milyen konstrukcióban szerződjenek a produkcióra. Ahogy azt korábban írtuk, a közmédia vezetése a minőség garanciáját abban látná, ha az RTL Klubon befutott Fábry-show produceri cége, a Kovács Kristóf vezette Primetime Entertainment készítené az új műsort. Úgy tudjuk, hogy Fábrynak 2012 végéig szóló szerződése van a Primetime-mal, valamint a produkciós céget is érvényes szerződés köti az RTL Klubhoz. Információink szerint erről a jogi helyzetről a Primetime ügyvédei írásban tájékoztatták az MTVA-t. Jogászok szerint így vélhetően az RTL-nek, a Primetime-nak, Fábry Sándornak és az MTVA-nak együtt kell megállapodásra jutnia ahhoz, hogy „jogtiszta” legyen a humorista köztévés szereplése.

Az RTL Klub egyik meghatározó személyisége korábban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a kereskedelmi tévé vezetése hozzájárulna ahhoz, hogy a Primetime gyártsa az MTV-n a Fábry-show-t. A pénzügyi tét igen nagy, mondta lapunknak egy producer és egy reklámszakember, mert a Fábry-brand értéke és a hozzá kapcsolódó reklámbevétel több százmillió forintos nagyságú.

Fábry: a show-man a régi
Fábry: a show-man a régi

Mindeközben már az új köztévés showműsor díszleteit is megépítették a Millenárison lévő stúdióban, írta korábban a Bors, de Fábry elégedetlen volt a díszlettel, ezért részben lebontatta, átterveztette. A bulvárlap szerint állítólag ezt azzal indokolta, hogy ő nem akar olyan díszletben dolgozni, amihez Kovács Kristóf producernek bármi köze lenne, ugyanis ő volt a díszlet egyik tervezője, kitalálója.

Úgy tudjuk, hogy a tervezett Fábry-show-hoz igazítják a köztévé januártól esedékes műsorrendjét. Ha sikerül tető alá hozni a szerződést, akkor a humorista stand up comedyn alapuló új műsora a tervek szerint minden második héten csütörtökön lesz, és a DTK talkshow-val váltják egymást. A DTK a köztévé új műsorstruktúrájában az egyik legsikeresebb produkció, kezdeti háromszázezres nézettsége decemberre megközelítette a félmilliót a teljes lakosság körében. A DTK-show csaknem 15 százalékkal növelte a köztévé kedd esti nézettségét, az újonnan bekapcsolódó nézők 95 százaléka pedig az ötven év alattiak korosztályából kerül ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.