Élőlánc a Parlamentnél

Képünkön Vágó Gábort, az LMP képviselőjét viszik el a rendőrök, aki frakciótársaival együtt tegnap reggel a Parlament kocsibejárójához láncolta magát, élőlánccal nehezítve, hogy a kormánypárti képviselők behajthassanak.

Az LMP az ellen tiltakozott, hogy pénteken a Fidesz–KDNP-frakciószövetség olyan törvényekről hozott döntést – a teljesség igénye nélkül: a jegybank és a PSZÁF összevonását lehetővé tévőről, az egykulcsos adót kétharmaddal rögzítőről, a felsőoktatásiról és az új, a Fidesz számára kedvező választási törvényről –, amelyek szerintük felszámolják a magyar demokráciát.

Az LMP-s demonstrálókra „rácsatlakoztak” Gyurcsány Ferenc pártjának képviselői, és egyszer csak elpattant a húr: a rendőrök elvitték a tiltakozókat. A segítségükre siető MSZP-sek is így jártak. Szabálysértési eljárás indul ellenük. Miközben a parlamentben a Fidesz magányosan szavazta a törvények sorát, délután tüntetést tartottak a „rendszer ellenzői” a Miniszterelnökség előtt, ahol a Szolidaritás vezetői közölték, hogy összehívják az ellenzéki kerekasztalt, az LMP pedig bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez.

-
FOTÓ: MTI KOSZTICSÁK SZILÁRD
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.