Cser Ágnes maradt, feljelent, konföderációt alapít

Cser Ágnes nem hajlandó tudomást venni arról, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a minap jogerősen megfosztotta EDDSZ-elnöki posztjától. Annyira nem, hogy EDDSZ-elnökként tett feljelentést hétfőn a budapesti Uzsoki utcai kórházban történt állítólagos morfintúladagolások ügyében.

Azt szeretné a rendőrséggel kideríttetni: történt-e hivatali kötelezettségszegés 2010 tavaszán, amikor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetői megismerhették a morfintúladagolást részletező szakmai cikket. A tárca ugyanis nem tett feljelentést, nem indított szakmai vizsgálatot, pedig ezzel megakadályozhatták volna a betegek, a hozzátartozók és az egészségügyi dolgozók közötti bizalmi válságot.

Cser Ágnes furcsállotta, hogy miközben a Márkus Attila szakcikkét közlő Lege Artis Medicinae (LAM) közleményben jelezte, hogy a cikket már tavaly tavasszal eljuttatta a szakminisztériumhoz, Réthelyi Miklós miniszter 2011. november 26-án az egyik televíziónak adott nyilatkozatában azt állította, hogy a sajtóból értesült a morfinügyről. Tisztázandónak ítélte továbbá, hogy Golub Iván, az Uzsoki kórház főigazgatója miként rendelhette el a szakmai cikk megjelenése után, a tulajdonos önkormányzat tudomása nélkül azt a belső vizsgálatot, melyről a sajtónak azt mondta: mindent rendben találtak. Cser Ágnes azt mondta: a belső vizsgálatról az intézménynek kötelessége lett volna értesítenie fenntartóját, a Fővárosi Önkormányzatot. Mint hozzátette, ez ügyben Szentes Tamás főpolgármester-helyettestől kért tájékoztatást, aki viszont azt közölte: a belső vizsgálatról csak a Magyar Hírlap cikke nyomán értesültek. Ezt követően az intézménytől írásbeli tájékoztatást kértek a belső vizsgálat eredményeiről, de ezt mostanáig nem kapták meg.

A szakszervezeti vezető arra a kérdésre, hogy a sajtótájékoztatót milyen minőségben vezeti, mert azt a Fővárosi Ítélőtábla a múlt hét csütörtökön jogerősen megállapította, hogy a legutóbbi EDDSZ-elnökválasztás szabálytalan volt, így ő már nem az EDDSZ elnöke, azt felelte: az ítélőtábla döntéséről csak a sajtóból értesült. Így amíg erről nem kap hivatalos levelet, addig ő a szervezet elnöke.

Amikor a Népszabadság azt firtatta, mégis, mikor hívja össze a tisztújító kongresszust, azt felelte: ez lényegtelen kérdés, majd ha kézhez kapja az ítéletet, megteszi a szükséges intézkedéseket. „Nem a sajtó problémája, hogy nálunk mikor lesz kongresszus” – mondta. Megjegyezte: legközelebbi rendezvényük szombaton lesz, ekkor megalakítják a hetedik szakszervezeti konföderációt, ám azt kérdésre sem volt hajlandó elárulni, kik lesznek az új érdekvédelmi tömörülés tagjai, illetve pontosan mire is szövetkeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.