Lesz ebéd és közvilágítás

Hétfőre helyreállhat a rend Esztergomban, miután az önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén megszavazta, hogy kifizessék a közétkeztetést és a közvilágítást végző cégeknek járó szolgáltatási díjak egy részét.

A társaságok vezetői jelezték, hogy hétfőn újra kapnak meleg ételt a diákok, és visszakapcsolják az összes utcai lámpát.

A testületi ülés előtt az elmúlt napok eseményein felbőszült szülők tartottak tüntetést a városháza előtt. A tiltakozók „Mondjatok le!” rigmusokkal jelezték, hogy elfogyott a türelmük. Odabent a szokott módon Tétényi Éva független polgármester és a többségi Fidesz-frakció szópárbaja jellemezte az ülést, amelyen sikerült megszavazni, hogy az esztergomi költségvetésben az idén az élményfürdő állagmegóvására félretett 90 millió forintot csoportosítsák át oly módon, hogy a pénzből rendezhessék a közétkeztetést végző Hungaszt Kft.-vel, valamint a közvilágítást biztosító Tivi Kft.-vel szembeni tartozás egy részét.

A testület külön határozatban utasította Tétényi Évát arra, hogy az utalásokat még pénteken 14 óráig indítsa el, ezt a polgármester meg is tette. Tétényi Éva értékelése szerint az önkormányzat most csak a „holnapról” döntött, arról viszont nem, hogy „mi lesz holnapután”. Mint mondta, a jövőben újra és újra szükség lesz a költségvetés folyamatos módosítására ahhoz, hogy a város ne váljon működésképtelenné. A voksolás előtt egyébként Tétényi Éva beterjesztette, hogy a képviselő-testület oszlassa fel magát, ám ezt a fideszes többség elutasította.

Közben három fideszes képviselő „Esztergom Város Önkormányzata egyes intézményeinek átvételéről” nyújtott be törvényjavaslatot pénteken az Országgyűlésnek a város polgárai közszolgáltatásokkal való ellátásának maradéktalan biztosítása, az ellátások színvonalának emelése, egységessége, az intézmények hatékonyabb, költségtakarékosabb fenntartása érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.