Mindenki döntse el, hol áll!

Az MSZP-nek senki nem adhat ultimátumot, és ha Gyurcsány Ferenc nyilvánosságra került terve „a pártból való távozás forgatókönyve, akkor legyen, deminél gyorsabban” –mondta Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerdán újságíróknak, majd bejelentette: csütörtökre rendkívüli frakcióülést hívott össze.

A Népszabadság szerdai értesülése szerint Molnár Csaba, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform alelnöke levelet írt Mesterházy Attilának, azt javasolva, hogy a listán mandátumot szerzett szocialista politikusok adják viszsza országgyűlési mandátumukat, így „cseréljék le szinte a teljes képviselőcsoportot a megújulás jegyében”.

A csütörtökön megjelenő 168 Órának adott interjúban Gyurcsány Ferenc is beszél erről a javaslatról. Azt mondja, változatlan körülmények között nincs sokáig maradása a szocialista pártban, „ennek az MSZP-nek” nem akar még egyszer a képviselője lenni.

Mesterházy Attila szerdai tájékoztatóján megerősítette: kedd este megkapta Molnár Csaba levelét. „Itt az ideje, hogy mindenki eldöntse, hol áll ebben a küzdelemben” – mondta, hozzátéve: ezért csütörtökön 12 órára rendkívüli frakcióülést hívott öszsze.

A szocialista politikus hangsúlyozta: az MSZP akkor tud az „orbáni rendszerrel” szemben lévő erők legerősebb bástyája lenni, ha nem a belső vitákkal és személyes hatalmi ambíciókkal foglalkozik, hanem alternatívát tud nyújtani a jelenlegi kormányzattal szemben. Gyurcsány Ferenc javaslata viszont belső viták és személyi harcok „garmadáját” fogja jelenteni az MSZP számára – mondta. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.