Uj Péter: Radikalisták

Hétfőre virradóra, nulla óra után néhány percet követően a főváros körzetében radikalizálódtak a hajléktalanok.

Több szélsőségesen támolygó, gyökeresen részeg, az uszító hangvételű Fedél nélkült lobogtató vagy erőszakosan kartonpapírján fetrengő potenciális bűnelkövetőt derítettek föl munkatársaink. Ellenük radikalizálódás bűntettének előkészületi alakzata alapos gyanújának fölsejlése miatt indult eljárás.

Az elmúlt napok bűnügyi krónikáihoz tartozik még, hogy egy szabadtéri rendezvényről nulla óra után néhány perccel érkezett bejelentés arról, hogy két férfi összeszólalkozott.

Az egyik férfi fennhangon sérelmezte, miszerint Schmitt Pál nyitja meg pénteken a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét, ami az ismeretlen férfi helyszínen hangoztatott szélsőséges véleménye szerint hasonlatos volna ahhoz, mintha Stohl András színművész lenne a közlekedésbiztonsági és antialkoholista hét díszvendége.

Társa ezt követően nem maradt adós, és azt hányta ellenlábasa szemére, hogy az MTK hétvégi másodosztályú futballmérkőzésén a Videoton–Puskás Akadémia felcsúti oroszlánbarlangjában a fővárosi kék-fehérek javarészt szélsőbaloldali történészekből és rabbiképzősökből álló kemény magja tettleg szidalmazta a helyszínen szigorúan magánemberként jelen lévő Orbán Viktor miniszterelnököt, és lökdösődésig fajuló összetűzésbe került Mészáros Lőrinccel, aki ugyan nem azonos azzal a Mészáros Lőrinc baráttal, akinek elődjét parázs vitát követően ölték meg ceglédi polgárok 1509-ben, és aki állítólag Dózsa György barátja volt, mindenesetre jelentős szerepe volt a keresztesnek indult paraszthadak megszervezésében, majd azt követően elfajulásával nem hozható összefüggésbe, de mondom, nem erről a Mészáros Lőrincről van szó, itten csak szerencsétlen névazonosság esete lép föl zavarólag, a mi inzultált Mészáros Lőrincünk a Puskás Akadémia elnöke, aki hasztalan próbálta csitítani az önmagukról megfeledkezett Hungária körútiakat.

Az előzetes szóváltást követően a veszekedést tettlegesség követte, az egyik férfi a másik lábára lépett Zagyva György Gyula politikai terrormódszerével.

Szemtanúk beszámolója szerint a két összetűzésbe került perlekedő végül kompromisszumra jutott abban, hogy az alpesi devizában eladósodott Pataky Attila a bankok kapzsiságának áldozata, és nem az emberekkel kellene megfizettetni ezt a tizenhárom korsó sört és hat kisvilmost.

A tetthely: a törzsek és szurkolók szektora a felcsúti katlanban
Teknős Miklós 2011.02.16. Digitális 2011. február 16. Felcsút, Puskás futballakadémia. Puskás Ferenc labdarúgó akadémia. Fotó: Teknős Miklós
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.