Hazaárulás

Kövér László szerint az úgynevezett kémügyben erkölcsi értelemben hazaárulást követtek el mindazok, akiket meggyanúsítottak, vagyis az előző kormányhoz köthető vezetők, Szilvásy György, Laborc Sándor és Galambos Lajos, hiszen nemzetbiztonsági feladatokat szerveztek ki magáncégekhez.

Illő szerénységgel kérdezzük: vajon a házelnök úrnak milyen minőségében van erről tudomása? Jelenlegi pozíciójából adódóan vagy egykori nemzetbiztonsági vezetőként, esetleg bennfentes fideszes politikusként, választmányi elnökként, vagy mégis, honnan a fészkes fenéből tudja, ha egyszer mindez államtitok? Á, mindegy, ugorjunk át e fölött, ha tudja, hát tudja, úgy tűnik, ez a dolgok rendje. De ha a házelnök ennyire magabiztosan jelenti ki, hogy erkölcsi értelemben bizonyosan hazaárulás történt, akkor – hiszen úgy tűnik, minden információnak a birtokában van, máskülönben honnan venné a bátorságot arra, hogy nyilatkozzék ilyen kényes témákban – ez azt is jelenti, hogy jogi értelemben azért mégsem áll meg a hazaárulás, ami szerfölött érdekes lenne, már csak azért is, mert ebben az országban jó hosszú ideje nemigen szoktak dobálózni ilyen típusú, rendkívül súlyos vádakkal, legfeljebb csak olyanok, akik egyébként kövekkel támadnak állami intézményekre, de most mégiscsak az ügyészségről lenne itt szó, ami azért más minőség, legalábbis reméljük, hogy más, erkölcsi értelemben véve, mondjuk.

A lényeg, hogy a házelnök szerint erkölcsi értelemben véve hazaárulás nemzetbiztonsági feladatokat magáncégeknek kiszervezni, ami, meglehet, így van, de e logika alapján legalábbis erkölcsi értelemben vett hazaárulásnak kéne tartania Kövér Lászlónak azt is, ha egy ellenzéki erő – az akkori Fidesz némely politikusa – magáncéget bíz meg azzal, hogy figyelje meg nemzetbiztonsági vezetők mozgását, köztük Laborc Sándorét. Hohó, mondhatja a házelnök, hogy is lenne ez hazaárulás, hiszen a magánkézben lévő UD Zrt.-t bizonyára azért bízták meg Laborc megfigyelésével, hogy leleplezzék a Moszkvába járó nemzetbiztonsági vezető hazaárulását, tehát minden rendben, de ha ez így van, akkor vajon honnan sejtették a Fidesz politikusai, hogy Laborcék hazaárulók és ezért érdemes őket egy magáncéggel megfigyeltetni, és hát végül is: árulja el már valaki, hogy mi a fene folyik itt, túl azon, hogy őrület.

Azért valamiféle rendszer mégiscsak lehet benne, hiszen az UD Zrt. akkori vezetője most a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, ami erkölcsös és jogszerű, Kövér László egészen bizonyosan semmi kifogásolnivalót nem talál benne, lám-lám, van szép, szabályos átmenet a magánszférából is az államiba, és persze, igen, igaza van Orbán Viktornak, bealkonyult a Nyugatnak, hajjaj.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.