Rettenetes hírek

Valkón egy férfi kilátástalanságában kiirtotta a családját. Baján egy nő megmérgezte gyermekeit. Óbudán egy nő felgyújtotta magát, mert a lakását el akarták árverezni.

Vesenyszögön erőszakkal vittek kórházba egy férfit, aki csákánynyal el akarta vágni a vízvezetéket, majd miután rendőröket hívtak, bezárkózott egy melléképületbe és fenyegetődzött. Tiszabőn egy közmunkás késsel rontott a polgármesterre. A férfi ugyanis megszomjazott, és épp akkor ment el inni, amikor ellenőrizték őket. Az önkormányzat emberei azt üzenték neki: aznapra nem kap munkadíjat. 

Rettenetes hírek.

Ezért kérünk mindenkit, akinek van füle meghallani: egy kicsivel több kegyelemmel legyünk egymás iránt. És sokkal több figyelemmel. Figyelemmel azok iránt, akik a környezetünkben kilátástalan helyzetbe kerülnek, megoldhatatlan vagy annak hitt helyzet elé állítja őket az élet. Tekinthetjük a tegnapi tragédiákat egyedi eseteknek is, de bölcsebb, ha meglátjuk bennük a társadalom szövetének a foszlását. A bezáródó ajtókat, a sorsukkal magukra maradó embereket.

Az összetartozásról vagy épp a család fontosságáról nem elég papolni, a mindennapok magányos vészhelyzetei mutatják meg igazán, hogy képes-e egy közösség segítséget nyújtani a bajba jutott tagjainak. Egyáltalában akar-e, és ha igen, fel van-e erre készülve. Nem gondolhatjuk, hogy ebben csak valaki másnak van tennivalója.

Ha a parlamenttől a szomszéd utcasarokig azt látjuk, hogy egyre kevésbé figyelünk mások bajára, érdekére, véleményére, akkor okkal tarthatunk attól, hogy mi is egyedül maradunk majd a problémáinkkal.

Rendőrautó áll egy családi ház előtt a Pest megyei Valkón
Valkó, 2011. július 19. Rendőrautó áll egy családi ház előtt a Pest megyei Valkón, a Danyi utcában, ahol három embert ölt meg egy férfi, aki később öngyilkos lett. Az elkövető feltehetően több késszúrással végzett édesanyjával, nagyanyjával és barátnőjével, majd megölte magát is.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.