Segítünk Semjénnek, ha már túl mélyre süppedt az Audiba!

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem koalíciós kormány, mire Semjén Zsolt, a KDNP elnöke azt válaszolta, hogy számára ez a kijelentés értelmezhetetlen.

Akkor a legnagyobb tisztelettel felajánljuk ehhez a segítségünket.

Lázár János valójában azt mondta, ez a kabinet nem két egyenrangú partner – jelesül a Fidesz és a KDNP – kormánya, hanem kizárólag a Fideszé. Csak annyiban a kereszténydemokratáké, amennyire a KDNP illeszkedik a Fidesz szervezetébe.

Mondhatja erre a kereszténydemokraták elnöke, hogy ő azért mégiscsak miniszterelnök-helyettes, és adnak államtitkárokat is, de Lázár János nyilatkozata óta tisztában lehet azzal: nincs jelentősége annak, hogy Szócska Miklós vagy az egykori MSZMP-sként önmaga mélyén a kereszténydemokrata értékeket fölfedező Hoffmann Rózsa a KDNP-ben ül-e vagy sem. Nincs mese, ott csücsülnek mindahányan a Fideszben, a párt egyik kisebb csoportjaként, és ez már régóta nem az egykori koalíciós partnerek státusa, nem a kisgazdáké, nem az MDF-é, ők legalább, ha úgy tetszik, még státusban voltak, a kereszténydemokratáknak ebből inkább csak a szimbólum jut.

Ha Semjén Zsolt értelmezni lenne képes Lázár János mondatát, akkor elmerenghetne azon, hogy az egykori partnerekből lám, lám, mi lett, itt-ott egy-egy kisgazda talán emlékfoltként fölbukkan a Fideszben, régen volt MDF-esből alkotmánybíró lesz. Pártjaik bár már a múltban, de legalább pártok voltak, amelyeket még meg kellett fojtani, hosszas, szívós munkával – úgy tűnik, olykor már a kivégzés is értékformáló lehet, annyiban mindenképpen, hogy akit ki kell végezni, az legalább bizonyosan valaki –, a kereszténydemokratáknál erre nincs is szükség, ők önként adják föl s tolják be magukat a nemzeti együtt... khm... működésbe.

Semjén Zsolt tehát nem tudja értelmezni Lázár János mondatait. Kár, mert ha képes lenne rá, talán megállna egy pillanatra, és elgondolkodna azon, hogy megéri-e. Mert kétségtelenül jó a szalonkavadászatról értekezni.

Jó az Audi a kényelmes-süppedős bőrülésekkel, van már iPadja is kormánytagként, van munkahelye a Kossuth téren, szép öltönyökben lehet járni gondosan kötött nyakkendőkkel, elegáns, finom tapintású ingekben, és akkor még nem is szóltunk a sok utazásról, és ott vannak a fogadások is finom borokkal, füstölt angolnával, roppanó sajtos és tepertős pogikkal, tényleg nagy dolgok ezek.

Mégis, talán van valami más is, valamiféle tartás vagy önbecsülés talán, ami alapján Semjén Zsolt akár vissza is szólhatna Lázár Jánosnak, hogy nekem fütyülsz, kicsi rigó, nélkülünk nem lenne kétharmadod, de talán meglehet, hogy valóban elgondolkodott a kereszténydemokraták elnöke, és rájött arra, hogy dehogynem lenne, és már tényleg nem szólhat vissza. Meglehet, eljutott addig a következtetésig is, hogy még így is megéri, naná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.