'Szégyenteljes bábszínház'

Salamon László nem mond le a választójogi reformot előkészítő albizottság elnöki posztjáról, aminek üléséről kivonult az ellenzék.

„Ilyen kérdésekkel indokolatlan foglalkozni, ésszerűtlen a javaslat.” Így válaszolt hétfőn a választójogi reformot előkészítő albizottság ülésén a KDNP-s Salamon László a szocialista Lamperth Mónika felszólítására: mondjon le elnöki posztjáról.

Lamperth viszont indokoltnak tartotta, mégpedig azért, mert szerinte a Fidesz–KDNP-s kétharmad „ugyanazt a szégyenteljes bábszínházat próbálja meg eljátszani” a választójogi reformot illetően, mint tavasszal az alkotmányozáskor. Vagyis: a parlamenti választójogi albizottság „szórakozik” a részletekkel, miközben a Fidesz elnöksége a hét végén már javaslatot tett az egyfordulós, vegyes rendszerre, amit Áder János ismertetett. Ráadásul az általa elmondottak nincsenek összhangban azzal a javaslattal, melyet fideszes képviselők terjesztettek a Ház elé tavaly. Lamperth jelezte: addig nem látja értelmét részt venni az albizottság ülésén, amíg a Fidesz, illetve a KDNP nem tesz le egy törvényjavaslatot az asztalra, amiről lehet egyeztetni – majd távozott.

Előzetesen Schiffer András LMP-frakcióvezető is közölte, hogy az LMP mindaddig feleslegesnek tartja a testület ülésezését, amíg a Fidesz nem terjeszti az albizottság elé a szombaton elhangzottakat. (A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás pedig azért távozott, mert nem kapott szót ügyrendi kérdésben.)

Az ellenzéki megnyilvánulásokra Salamon László úgy reagált: „legjobb tudomása szerint” a Fidesz elnöksége nem döntött az Áder János által készített választójogi javaslatokról.

Ha a Fidesz javaslatát elfogadják, nem lesz nehéz az újrázás
Ha a Fidesz javaslatát elfogadják, nem lesz nehéz az újrázás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.