Nem adják fel a népszavazást

Újból beadja az Országos Választási Bizottsághoz a népszavazásra szánt kérdéseit az LMP, a javított beadványokat a napokban fogják postázni – értesült a Népszabadság.

Az ökopárt még májusban jelentette be, hogy tíz kérdésben kezdeményez voksolást, így egyebek mellett az álláskeresési járadék összegéről, a tankötelezettség korhatáráról, illetve a nyugdíjjogosultság megvonhatóságáról.

Az OVB legutóbbi ülésein a tíz kérdésből – amelyet egyébként több formában is benyújtott a párt – mindössze egyet hagyott jóvá, pontosabban egy aláírásgyűjtő ívet hitelesített. (Az OVB tulajdonképpen két kérdést fogadott el, de mindkettő ugyanarra vonatkozott, vagyis hogy a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban és az alapszabadság kétharmadát legyen köteles kiadni. – A szerk.) Az összes többi kérdésnél a választási bizottság viszont arra hivatkozott, hogy a feltett kérdések vagy nem felelnek meg az egyértelműség követelményeinek, vagy bizonyos kérdéseknél a költségvetési vonzat volt az elutasítást megalapozó érvelés.

Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese lapunknak úgy nyilatkozott: a visszautasított kérdéseket az OVB érvelése alapján a szakértők újrafogalmazzák, és azokat a következő napokban újra beadják. Ugyancsak dolgoznak már az Alkotmánybírósághoz benyújtandó fellebbezések megfogalmazásán, a választási bizottság határozatait ugyanis ezen a fórumon lehet megtámadni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.