Egészségcentrum fiktív számlákból?

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt vádat emelt a Kaposvári Városi Ügyészség a Somogy megyei Ádánd Fidesz–KDNP-támogatással megválasztott polgármestere ellen.

A vád szerint egy 2003-as beruházás nyomán az akkor még független polgármester fi ktív számlákkal jogosulatlanul szerzett meg 10,7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást.

A község önkormányzata még 2003-ban döntött egy orvosi rendelőknek is otthont adó egészségcentrum megépítéséről. Az akkori árakon összesen 15,3 millió forintos beruházáshoz vissza nem térítendő állami támogatást is kaptak. A támogatás lehívása érdekében az ügyészség szerint a vádlott olyan számlákat is benyújtott a Magyar Államkincstárnak, amelyek mögött nem volt valós teljesítés. A valótlan tartalmú számlák felhasználásával jogosulatlanul szerzett meg 10,7 millió forint állami támogatást, ezért négyrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolták meg a polgármestert.

Pollák Tibor, a települést 2002 óta vezető, korábban független, 2010-ben már a Fidesz–KDNP támogatásával megválasztott polgármester „gyalázatosnak” nevezte az ügyészség eljárását. Érdeklődésünkre határozottan visszautasította a vádakat, s közölte: a település beruházásait, gazdálkodását névtelen feljelentések alapján már többször vizsgálták, de semmiféle problémát nem találtak, sőt a 2006-ra elkészült egészségcentrumot 2009-ben mintaprojektnek választották. Úgy véli, „bakot lő” az ügyészség: szerinte csupán annyi történt, hogy összesen mintegy 300 ezer forint értékű téves számlát is benyújtottak. Ez azonban csak adminisztrációs hiba volt, nem bűncselekmény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.