Alföldi nem fél

Nem történt verbális nemi erőszak a pénteki sajtótájékoztatón, és nem sértettem meg senkinek a méltóságát – jelentette ki szerdai rendkívüli tájékoztatóján Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, majd hozzátette: mivel az általa rendezett előadásban, Az ember tragédiájában nincs szexuális aktus, tulajdonképpen a semmit kívánta a riporternek.

A direktor feltehe tően nem kér bocsánatot az újságírótól, hiszen trágár, obszcén kifejezést nem használt, az orális jelzőt a kérdező mondta ki először, erre ő élccel válaszolt, abban a stílusban, ahogy kérdezték.

Alföldi Róbert – mint kijelentette – nem viselkedettméltatlanul, pontosan tudja, hogy a Nemzeti Színház vezérigazgatói pozíciója milyen felelősséggel jár. Tiszta lelkiismerettel megy csütörtökön Réthelyi Miklós miniszterhez, úgy véli, nincs mitől félnie, még akkor sem, ha bizonyos politikai erők kulturális (szabadság) harcot hirdettek ellene. Réthelyi ugyanis vizsgálatot indított, miután a parlamentben először jobbikos, majd KDNP-s képviselők kifogásolták Alföldi egy korábbi sajtótájékoztatóján elhangzottakat. A Jobbik-közeli N1 televízió riportere ugyanis kifogásolta, hogy a római színben orális szexet ábrázolnak, és azt kérdezte Alfölditől, hogy a produkciót ajánlja-e tizenkét éveseknek, ő az igen válasz után riposztként hozzáfűzte: „És Önnek pedig kívánok ilyen orális szexet innentől kezdve egész életében”.

A szerdai rendkívüli sajtótájékoztatón Alföldi részleteket olvasott fel Madách Imre művéből, természetesen a római színből, és felidézte a párbeszédet a pénteki sajtótájékoztató szó szerinti jegyzőkönyvéből. Ebből nemcsak az derült ki, hogy az N1 online televízió munkatársa nem látott egyetlen előadást sem a Nemzetiben, hanem hogy nincs is szándékában, mondván, miért járjon oda, ha ilyen darabok mennek ott.

Alföldi elismerte, hogy egy dologban tévedett múlt pénteken. Az újságírónővel folytatott vitában azt mondta, hogy a darabot 12 évesek is nyugodtan megnézhetik. Azóta utánanézett, és a színlapon az előadást a színház csak 14 éven felül ajánlja. Megnézhetik két évvel fiatalabbak is, de egy szót sem fognak érteni a darabból. A produkciót eddig 2400 ember látta, mindegyikük igazolhatja, hogy nincs benne szexuális aktus, ráadásul, egy színész sem szerepel meztelenül, a fürdőruha pedig kizárja a nemi aktust.

Alföldi megelégelve az elmúlt hét hónap történé seit, szemelvényeket olvasott fel televíziós műsorokból, parlamenti felszólalásokból, idézett névtelen és nevesített fenyegető e-mailekből, amelyek nagyrészt homofób, antiszemita és becsületsértő kinyilatkoztatásoktól hemzsegtek.

A vezérigazgató – mint mondta –, az esetet a továb biakban nem kívánja kommentálni, újságírói kérdésre nem válaszol. A holnapi miniszté riumi találkozó után feltehetően állásfoglalást adnak majd ki.

Ingyenreklám

Alföldi korábbi, szélsőségesek által vihart kavart János vitézrendezését gyakorlatilag megbuktatta a botrány. Az ember tragédiájára viszont úgy megnőtt az érdeklődés, hogy tegnap már tízezer forintot is kínált valaki egy 2400 forintos jegyért – mondta lapunknak egy közönségszervező. Már a bemutató óta nehéz a produkcióra belépőt szerezni, körülbelül két hete minden jegy elfogyott. Az elhíresült sajtótájékoztató és az azt követő botrány óta azonban még többen érdeklődnek. – Nálam csak ma négyen jelentkeztek, hogy szeretnének bejutni a mai előadásra, ami a szezonban az utolsó lesz, de bármennyit kínáltak, már nem tudok nekik adni – mondta forrásunk. (Munkatársunktól)

„Nem történt verbális nemi erőszak”
„Nem történt verbális nemi erőszak”
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.