Nem a vezérelvű pártépítésre

Közel öt órán át tanácskoztak a MSZP platformjainak vezetői a párt jellegéről és gyűjtőpárti stratégiájáról tegnap a Jókai utcai székházban. A platformkonferenciát Hiller István, a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform vezetője hívta össze még a Gyurcsány-féle pártszavazás nyilvánosságra kerülése előtt.

Hiller István a szerdai tanácskozás szünetében újságírók előtt elmondta, hogy bár ez az „összejövetel” nem egy formális döntéshozó testület, azonban a résztvevők, a párt prominens politikusai, vezető tisztségviselői miatt az itt kialakult álláspontot a választmánynak és az elnökségnek is figyelembe kell majd vennie. „Aki a vitában kisebbségben marad, el kell fogadnia a többségi álláspontot, de kívánatos, hogy továbbra is az MSZP-ben maradjon” – tette hozzá, egyértelműen Gyurcsány Ferencre utalva, aki egyébként egy Heves megyei rendezvényen vett részt, a Demokratikus Koalíció Platformot helyette Molnár Csaba és Vitányi Iván képviselte – mindketten idő előtt távoztak.

Forrásaink szerint abban egység volt, hogy elutasítják a vezérelvű pártépítést és támogatni fogják a pártszavazási kérdések kiírását; igaz, újabb pontokkal kibővítve. Úgy tudjuk, a platformvezetők olykor élesen kritizálták a Gyurcsány-tömörülést, amiért „megszegik a megállapodásokat” és „egyértelműen arra törekednek, hogy elfoglalják a pártot”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.