Az emberek 90 százaléka készpénzben kéri a reálhozamot

A kormány megvédi az emberek pénzét, a nyugdíjcélú megtakarításokat – ezzel indokolta a kabinet, miért teremt olyan feltételeket, amelyekkel visszakényszeríti a magán-nyugdíjpénztári tagokat a tisztán állami rendszerbe.

A döntő többség azonban ezzel láthatóan nem ért egyet, az emberek egyáltalán nem gondolják úgy, hogy az államnál biztosabb helyen lenne a pénzük. Legalábbis erre lehet következtetni abból, ahogyan a nekik járó reálhozam kifizetésének módjáról eddig rendelkeztek. Mostanáig a visszalépők 60-70 százaléka nyilatkozott arról, hogyan szeretné megkapni az őt illető összeget: készpénzben (számlára vagy postai kézbesítéssel), egyenesen egy önkéntes nyugdíjpénztárba utalva, vagy felajánlja azt az állami nyugdíjkasszának.

A túlnyomó többség, bőven kilencven százalék felett a készpénzt választotta, néhány százalékuk egy önkéntes kasszába utaltatja a pénzt, míg elenyésző hányaduk, kevesebb mint egy százalék döntött úgy, hogy reálhozama a társadalombiztosítási rendszerben lesz a legjobb helyen – tudtuk meg Bába Juliannától, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökétől.

A készpénzesek aránya azonban még tovább nőhet: aki ugyanis a még rendelkezésre álló néhány hétben, május végéig nem nyilatkozik arról, mi történjen a pénzével, annak a nyugdíjpénztára postai úton küldi ki a lakcímére a járandóságát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.