Rang-adó?

Aligha övezte valaha is nagyobb érdeklődés a magyar sportvezetők és versenyzők körében az Európai Bizottság munkáját, mint az elmúlt csaknem egy évben.

Az uniós testület ugyanis hosszú hónapok óta vizsgálta azt a törvényt, amely adókedvezményt ad a látványsportágakat támogató hazai cégeknek. A grémium zöld utat adott a kezdeményezésnek, s ezzel soha nem látott terhet tett a magyar sportvezetők elitjének vállára. Az intézkedés nyomán várhatóan több tízmilliárd forint áramlik a rendszerbe, ami miatt a költségvetés bevételei csökkennek. Ami a sportba folyik, az máshonnan hiányzik majd.

Ha kialakul a magyarországi sportgazdaság, ha a hátrányos helyzetű gyerekek számára ösztöndíjprogramok indulnak, ha javul az infrastruktúra, ha többen mozognak majd, akkor megéri a társadalomnak a befektetés. Ha a lehúzóan mocsaras, átláthatatlanul működő struktúra elnyeli a forintokat, akár az első Orbán-kormány idején a futballba ölt több tízmilliárdot, akkor a magyar sport örökre elveszíti hitelét a társadalom szemében, azaz hasonló lehetősége több nem lesz. A törvény tehát nem csupán esély, hanem felelősség is. A sportvezetőknek és a versenyzőknek is tudniuk kell: most vagy soha.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.