Földmunkák a kaszinóváros helyén

Megkezdődtek az Eurovegas szálloda- és kaszinóberuházás előkészítő földmunkái a nyugati határ melletti Bezenyén. Az alapkőletétel időpontját többször módosították már, legutóbb az idén májusra ígérték az első kapavágást. A nagyszabású beruházást késlelteti többek között, hogy a kivitelezők egy körforgalom kialakítását tervezik a munkaterület gyorsabb és biztonságosabb megközelítése érdekében. Az ehhez szükséges építési engedélyt megkapták, ám megvalósításához az önkormányzatnak módosítania kellene az egyszerűsített rendezési tervet. Erre egyelőre nem került sor, de elképzelhető, hogy ma születik valamilyen döntés az ügyben.

Az építkezés más forgalomkorlátozással is járna. A kivitelezők szeretnék lezárni a Bezenyét Hegyeshalommal összekötő alacsonyabb rendű utat. Ennek érdekében kérelmet nyújtottak be a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyeletéhez. A hatóság még nem hozott határozatot.

Rada Anikó, a beruházás képviselője tudósítónknak azt mondta: a helyszínen látott földmunkálatok csak előkészítik a legkésőbb július 30-ig tervezett hivatalos kezdést. Amennyiben az önkormányzat nem járul hozzá a rendezési terv módosításához, az sokkal bonyolultabbá teszi az építkezés megközelítését.

A tervek szerint egyébként a kaszinó, a rendezvényközpont s a diszkó alig több mint egy esztendő alatt készülne el. A szálloda építését ezt követően fél évvel kezdenék majd el.

A beruházó képviselői azt kérték, hogy vagy Eurovegas, vagy Bezenye – Euro Vegas névre kereszteljék a területet, mert enélkül nem tudják a köztudatba már bevitt márkanévvel reklámozni a létesítményt. Azt is jelezték, hajlandók visszavonhatatlan jognyilatkozatot tenni arról, hogy nem kívánják elszakítani a területet Bezenyétől, de arra is, hogy vállalják: csak addig használhatják az Eurovegas területmegnevezést, amíg nem tesznek lépést az elszakadás érdekében.

Bezenye – Euro Vegas
Bezenye – Euro Vegas
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.