Gyurcsány szerint az ügyészség Orbán meghosszabbított karja

„Az ügyészség hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsít. Nincs igazuk. Eskümnek megfelelően hazám érdekét szolgáltam, betartottam a jogszabályokat. Politikai ügy elé nézünk. Az ügyészség Orbán Viktor megrendelését teljesíti” – ezt mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az Országgyűlésben tartott sajtótájékoztatóján.

A múlt hét végén az exkormányfő maga jelentette be az egyik közösségi oldalon: az ügyészség kikérte mentelmi jogát a parlamenttől, és hivatali visszaéléssel gyanúsítja a sukorói telekcsere ügyében. Az MSZP azóta több alkalommal is kiállt korábbi elnöke mellett és közölték: hisznek az ártatlanságában. Gyurcsány hétfő reggel egy újabb Facebook-bejegyzésben számolt be a fejleményekről: közzétette azt a levelet, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjének írt. Ebben arról értesíti Keresztes Imrét, hogy mentelmi joga – általa is kért felfüggesztése után – áll a nyomozóhatóság rendelkezésére. Gyurcsány még a telefonszámát is megadta, hogy amennyiben gyanúsítotti kihallgatásának időpontjáról egyeztetni kívánnak vele, utol tudják érni.

Gyurcsány leszögezte: az ügyészség alaptalanul gyanúsítja hivatali visszaéléssel. Úgy fogalmazott: a vádhatósággal a jogszabályoknak megfelelően együttműködik, de „nem a magyar igazságszolgáltatás független intézményét, hanem Orbán Viktor meghosszabbított karját” látja bennük. Újságírói kérdésre, miszerint mivel tudja igazolni, hogy a vádhatóság politikai megrendelésre dolgozik, azt mondta: az ügy maga abszurd. „Az eljárás régóta megy. Nem ismerek senkit Magyarországon, aki elő tudna állni szakmailag érdemi bizonyítékkal. A szakmai abszurditást egyetlen dolog magyarázza, a politikai elfogultság” – mondta, hozzátéve, hogy az ügyben eljáró ügyészeket nemrég lecserélték. „Ez a meccs nem jogi kérdés. Ez a meccs szerintem a legaljasabb politikai történések egyike az elmúlt húsz évben (...) Kard ki kard, mondják meg milyük van és be fogom bizonyítani, hogy állításaik elfogultak és tévesek” –tette hozzá Gyurcsány Ferenc. Kérdésre válaszolva hozzátette: függetlenül attól, hogy ki volt a feljelentő (Schiffer András, az LMP jelenlegi frakcióvezetője – a szerk.) személy szerint az LMP-t továbbra is demokratikus pártnak, az ellenzék fontos szereplőjének érzi.

Még a telefonszámát is megadta, hogy amennyiben gyanúsítotti kihallgatásának időpontjáról egyeztetni kívánnak vele, utol tudják érni
Még a telefonszámát is megadta, hogy amennyiben gyanúsítotti kihallgatásának időpontjáról egyeztetni kívánnak vele, utol tudják érni
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.