Tétényi Évának nincs, aki írjon

Nem érkezett válasz arra az Orbán Viktornak címzett nyílt levélre, melyet Tétényi Éva Esztergom polgármestere többszázad magával gyalog vitt Budapestre.

Az esztergomi civilek azt kérték a kormányfőtől: segítsen abban, hogy a parlament feloszlassa a kisváros fideszes többségű, fél éve teljesen működésképtelen önkormányzatát. Tétényi Éva polgármester korábban bejelentette tartós akadályoztatását, hiszen tevékenységét lehetetlenné tették, hatásköreit elvonták, a testület tőle szinte teljesen függetlenül, öntörvényűen működik.

A polgármester a tarthatatlan helyzet feloldásáig csak egy esetben akarta összehívni az önkormányzatot: mégpedig április 18-án, amikor az adósságrendezés alatt álló város reorganizációs programját kellett volna elfogadniuk. A Fidesz-frakció azonban megelőzte a polgármestert, s kedden összehívta saját magát, Tétényi tudta nélkül. Nem hívták meg az MSZP és a Jobbik képviselőjét sem, csupán a vállalkozók esztergomi szervezetének a Fideszhez közismerten kötődő tagja volt még jelen az ülésen.

Ezen a rendezvényen a Fidesz elfogadott egy reorganizációs programot, amit viszont Tétényi Éva törvénytelennek tart, ezért jogászok segítségét kéri. Közben a Jobbik APEH-vizsgálatot kért az előző polgármester, Meggyes Tamás ellen, mert – közleményük szerint – az általa kiadott engedély alapján más politikusoknak, s magánszemélyeknek „adómentes, ingyenes jövedelmet biztosított azzal, hogy Esztergom város közpénzéből fizette az érdekükben eljáró ügyvédeket.”

A feljelentők többek között arra gondolhatnak, hogy az előző önkormányzat határozata alapján például Bayer Zsolt publicista és Meggyes Tamás pereinek jogászait a városi költségvetés állta. A Jobbik tudomása szerint 2008 és 2010 között összesen 42 millió forintot fizetett ki ügyvédekre az esztergomi önkormányzat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.