A Fidesz eddig eltitkolt programja: itt a Jupiter-terv!

Aki azt állítja, hogy a Fidesznek nincs programja, hazudik. A program itt bomlik ki a szemünk előtt. Alappillére – a Széll Kálmán Terv és az Új Széchenyi Terv mellett – a Jupiter-terv. Ez a legtitkosabb terv, sokáig csak a legszűkebb vezetés tudott róla.

Régebben voltak ugye a limuzinszocialisták. Az ötletadó „limuzin” (egy Opel Vectra) kb. annyiba került, mint Lázár János Audijának a benzinszámlája, ám az üzenet átjött: azok a népnyúzók csak dőzsölnek, de majd a Fidesz a körmükre néz. A „körmükre nézés” úgy sikerült, hogy az erkölcstelen komcsi limuzinok helyett rendes polgári limuzinokat vettek – ha drágábban, hát drágábban, a morál ennyit megér.

Ott van azután a vadászat. Ha Hagyó Miklós lő halomra néhány odaterelt állatot (a hírek szerint amúgy Semjén Zsolt társaságában), az gusztustalan öldöklés, de ha Semjén szeretne lepuffantani egy rakás fürjet, rigót és galambot, azzal „a magyar vadásztársadalom Semjénnel az élen bátran odaállhat a közvélemény elé, mert az élővilág megőrzése érdekében továbbra is vállalja a hazánkban élő fajok létszámának szabályozását. (...) Az Országos Magyar Vadászkamara nevében felháborodásunkat fejezzük ki, hogy egy hozzá nem értő, mondhatnánk, a vadászatban dilettáns (itt feltehetően Gera Pál egykori hivatásos vadászra, a Semjén-sztorit a közvélemény elé táró Pro Natura-díjas természetvédőre céloznak az urak) igyekezett kompromittálni egy, hazánkban köztiszteletben álló olyan politikai vezetőt, aki nyíltan vállalta a vadgazdálkodás és vadászat fejlesztését szolgáló programját.”

Ha ezt a Kárpátok Nimródja (a fiatalabbak kedvéért: Nicolae Ceausescu) megérhette volna...

Elmagyarázná valaki, miként lehet a miniszterelnök-helyettes egy civil szervezet – az Országos Magyar Vadászati Védegylet – vezetője és lobbistája? Nincs ott a környéken egy jogász, aki már olvasta az egyesületi törvényt?

Vagy nézzük a honvédségi ingatlanok csúnya históriáját. Ha az előző kormányzat főhonvédei vásárolnak be diszkontáron a zöldövezeti lakásokból, az a haza kifosztása. Ha Budai Gyula teszi ugyanezt, akkor „etikus vásárlásnak” hívják a bulit.

A Jupiter-terv – lefordítva, hogy az egyszerű szavazópolgár is felfogja – azt jelenti: egy hatalmi visszaélés erkölcsi megítélése mostantól nem magától a cselekedettől függ, hanem csak attól, hogy jobb- vagy balfelé gurulnak-e a politikai befolyással szerzett kedvezmények. Jupiternek mindent szabad: azzal is a nemzetet szolgálja, ha talicskán tolja haza az állam pénzét.

Hogy ki lehet Jupiter, azt ők döntik el, szigorúan elv(társ)i alapon. A haza túl sokáig volt ellenzékben – még a legpuritánabb választópolgár is beláthatja, hogy nyolc szűk esztendő nélkülözéseit nem lehet kőbányai panelban, fapados Suzukiban kiheverni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.