Ma újabb erődemonstrációt tart a Jobbik

Ma a „cigányterror” ellen rendez fáklyás felvonulást és demonstrációt a Borsod megyei Hejőszalontán a Jobbik. A demonstráción felszólal a párt több országgyűlési képviselője.

A megmozdulásra a településen múlt héten történt brutális gyilkosság szolgál ürügyül. A párt egyik nyilatkozója szerint: Hejőszalontán brutális, cigány bűnözők által elkövetett gyilkosság történt.

Bár a megyei rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása szerint a bűntény valamennyi feltételezett elkövetőjét azonosították, arról továbbra sem nyilatkoznak, sikerült-e tisztázni a brutális gyilkosság indítékát. Csak annyit közöltek, hogy egy időközben előzetes letartóztatásba helyezett 18 éves fiatalembert gyanúsítanak a gyilkosság elkövetésével, egy 17 éves fiú és egy 33 éves nő ellen pedig bűnpártolás gyanújával folytatódik az eljárás.

Úgy tudjuk, az áldozat egy szívbetegsége miatt leszázalékolt kétgyermekes, 50 éves elvált asszony (gyermekeit a volt férje neveli, nem is nagyon tartotta a kapcsolatot velük), aki befogadott a házába két albérlőt. A 17 éves fiú és 33 éves élettársa 15 ezer forintért lakhatott nála. A trió rendszeresen együtt italozott, olykor az áldozat szívgyógyszerére is ittak, amivel napokra kiütötték magukat. Később csatlakozott hozzájuk a későbbi (feltételezett) gyilkos, aki rokonlátogatóba érkezett Hejőszalontára.

Március 22-én együtt ivott a négyes, amikor a 18 éves fiatalember – az ital és a gyógyszer hatása alatt – késsel átvágta a házigazda torkát, majd elvitte óráját, mobilját, ezer forintját és rokonaihoz menekült, ott kimosták véres ruháit, a cipőjét elásták. Még elfogásakor is bódult volt a gyógyszerre megivott alkohol miatt, ezért csak két nappal később sikerült kihallgatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.