Rendvédelem: extra béremelés?

A kormány rendteremtést ígért a választások után, ám most éppen a rendteremtőkkel került egyelőre feloldhatatlannak tűnő konfliktusba.

Hiába kérte a belügyminiszter, a rendvédelmi érdekképviseletek nem állnak elő saját javaslatokkal – ahogy mondják – szerzett és törvényben garantált jogaik további csorbításához, nem „mondják meg”, ők hogyan alakítanák át a kormány szándéka szerint megszüntetendő szolgálati nyugdíj rendszerét.

A kormány olyan változtatásokat ígér, melyek hatására a jövőben nem azért lesz vonzó a rendészeti pálya, mert onnan már akár 40 évesen is nyugdíjba lehet vonulni. Olyan életpályamodell bevezetését ígéri, amelyben a minél tovább szolgálatban maradás lesz a hivatásosok célja és érdeke.

A Belügyminisztérium április 5-én közli elképzeléseit az április 9-től folyamatos demonstrációra készülő szakszervezetekkel. Kiszivárgott hírek szerint nem kizárt, hogy január elsejétől egyszeri 20-30 százalékos béremelést kap az ágazat.

A szakszervezetek azonban bizalmatlanok. Nemrég milliárdokat zárolt a kormány a rendvédelem területén is a költségvetés nehéz helyzetére hivatkozva, ugyan honnan lenne pénze ilyen nagymértékű béremelésre? Ráadásul egyszermár átverték őket: a szaktárcával kötött előző megállapodásukat egy önálló képviselői indítvány nyomán utólag felülírta a T. Ház.

 

Új életpályamodellt ajánlanak nekik
Új életpályamodellt ajánlanak nekik
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.