Ma is népszerű a Perényi 1

Debrecenben ma is népszerű, kedvelt zenei klubnak számít a Perényi 1 nevű szórakozóhely, ahol a sorozatgyilkossággal vádolt gyanúsítottakat 2009 augusztusában egy kommandós akció során elfogták.

A cívisváros fiataljai körében a hely ma elsősorban arról ismert, hogy alternatív, szubkulturális rétegízlést kiszolgáló zenekarok lépnek fel, és közismert az is, hogy rendszeresen tartanak ott jótékonysági koncerteket. Pár hete ott rendezték meg az V. Amatőr Zenei Összefogás elnevezésű jótékonysági rendezvényt is, amelynek bevételét a debreceni Rocksuli javára ajánlották fel.

A város szívében lévő klubban ma semmi sem emlékeztet arra, hogy egykor itt dolgozott a hazai kriminalisztika egyik legsúlyosabb bűncselekményének mind a négy vádlottja.

A péntek és szombat esténként nyitva tartó „music bar” rendezvényeit, koncertjeit ma is ugyanaz az F.-né szervezi, aki a bíróság előtt álló csoport tagjait foglalkoztatta. (Emiatt az asszonyt tanúként hallgatták ki az eljárásban.) A Perényi 1 tulajdonosa 2008 nyarán kérte meg F.-né arra, hogy szervezzen nála zenés rendezvényeket. A zenei klub kialakításában kezdettől fogva részt vett szervezőként és hangtechnikusként az elsőrendű vádlott, K. Árpád, aki korábban F.-né szeretője volt.

Akkor ismerkedett meg az asszonnyal, amikor 1998 és 2000 között a Hajdú-Bihar megyei APEH-nél dolgozott adatfeldolgozóként, a hivatalban ugyanis F.-né volt a felettese. A másodrendű vádlott, K. István (K. Árpád öccse) 2008 októberétől jegyszedőként, míg a harmadrendű vádlott, P. Zsolt 2008 augusztusától biztonsági őrként dolgozott a Perényi 1-ben.

A szórakozóhelyen a negyedrendű vádlottat, Cs. Istvánt 2009 áprilisától alkalmi munkásként foglalkoztatták többek között biztonsági őrként vagy jegyszedőként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.