Egy késelés következményei

A vádiratban a másodrendű vádlottal, K. Istvánnal kapcsolatban többek között az olvasható, hogy nem tudott földolgozni egy a számára kedvezőtlenül alakult bírósági ügyet, s emiatt veszítette el hitét az igazságszolgáltatásban.

A vádirat nem tér ki az eset pontos körülményeire, de tudósítónk a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon megtudta: az említett bírósági ügy 1999 januárjára nyúlik vissza, amikor az akkor 23 éves K. István négy társával együtt egy hajnali órán ittas állapotban betért a debreceni Flamingo bárba.

A társaság tagjai szóváltásba keveredtek az ott rendészként dolgozó S. Bélával, ezért később, amikor a biztonsági őr hazafelé indult a bárból, rátámadtak a Jerikó utcában.

S. Bélát K. István késsel fenyegette, mire a két férfi dulakodni kezdett. A földön a birkózás közben K. István kése S. Bélához került, aki megszúrta az ellenfelét. A kés K. István bal hónalja alatt ment be, átszúrta a lépet, így azt el kellett távolítani.

Habár a seb gyorsan gyógyult, az eltávolított lép maradandó károsodást jelentett K. István számára. Az ügy nyomán indult büntetőper évekig elhúzódott, végül S. Béla rendészt jogerősen fölmentették a bűncselekmény elkövetése alól, mert – a bíróság szerint – jogos önvédelemből cselekedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.