Röviden

Nem tárgyalják Schmitt múltját

„Ez annyira méltatlan, hogy nem is kívánok rá reagálni. És nem is hiszem, hogy ilyen törvényjavaslatot meg fogunk vitatni a parlamentben” – így válaszolt Orbán Viktor arra egy tegnapi sajtótájékoztatón, miszerint az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök múltját „tisztázni” lehessen, világítsák át. Molnár Csaba szocialista képviselő hétfőn azt állította: az államfő eddig nem nyilatkozott arról a hírről, hogy korábban jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. (Cs. I.)

Őrizetbe vették a felsőzsolcai jegyzőt

Őrizetbe vette a miskolci nyomozó ügyészség Felsőzsolca jegyzőjét és aljegyzőjét – ezt a vádhatóság illetékese, Martossy György jelentette be. Az osztályvezető ügyész elmondta, hogy mindkettejüket vesztegetéssel gyanúsítják, de részleteket csak mára ígértek. (Hírösszefoglalónk)

Megszűnés szélén a Pécsi Vízmű

Megszűnés fenyegeti a Pécsi Vízmű Zrt.-t, mivel a cég többségi tulajdonosa, a baranyai megyeszékhely önkormányzata nem hajlandó képviselőt delegálni az rt. közgyűlésébe. Ismert, hogy a vízmű részvényeinek 49 százalékát birtokló – és az rt. menedzsmentjogát gyakorló – francia Suezcsoport, illetve a pécsi közgyűlés viszonya 2009 őszére megromlott s a város egy másik cégére, a Tettye Zrt.-re bízta Pécs vízellátását. E lépés újabb fejleménye, hogy Pécs hónapok óta nem képviselteti magát a vízmű közgyűlésében. (U. T.)

Csinálj logót az új MDF-nek!

Nyereményjátékot hirdetett meg az MDF-ből nemrég Jólét és Szabadság (JeSz) névre változott politikai alakulat vezetősége. A párt új logójára és arculatára várnak terveket, a legjobb tervező pedig egy 1.2-es Seat Ibiza tulajdonosa lesz. (Sz. T. L.)

Süllyedőben a Titanic

Sem a főváros, sem a minisztérium nem hajlandó támogatni az idei, április 7. és 17. között megrendezendő Titanic filmfesztivált – jelentette be Horváth György fesztiváligazgató, hozzátéve: kéri a döntéshozókat, hogy ne lehetetlenítsék el a tizenhét éves rendezvényt. Elmondta, még február elején nyújtott be pályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztériumához, tudván, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítvány nem írt ki pályázatot nagyrendezvények számára. De a kérelmet nem támogatták, és a Hungarofest sem állt melléjük. Az idei program – mintegy 63 film, ebből három magyar koprodukció – már 95 százalékig összeállt. (Cs. G.)

Ranschburg Jenő búcsúztatása

Ma 16 órakor a Fiumei úti sírkertben búcsúztatják Ranschburg Jenőt. A híres pszichológus, Budapest díszpolgára március 10-én hunyt el életének 76. évében. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.