Orbán Gyöngyöspatáról

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Gyöngyöspatán azért nem lett nagyobb baj ezidáig, mert a rendőrség elvégezte a feladatát. „Ha a rendőrséget nagy erőkkel nem vezényeltük volna ki a kritikus helyszínekre, akkor ott csúnya történetek is megeshettek volna.

Az, hogy egyelőre sem emberéletben, sem vagyonban kár nincsen, annak tudható be, hogy a rendőrség kellő elrettentő erővel, fegyelmezetten és a jogszabályoknak érvényt szerezve jelent meg. Ez így fog történni ezentúl is” –közölte a miniszterelnök tegnap egy sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület három héten át járőrözött Gyöngyöspatán, áprilisra pedig Hajdúhadházát illetően helyeztek kilátásba hasonló járőrözést.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy „két pofont” ígért a Magyar Gárdának korábban az ilyen esetek elintézésére, úgy válaszolt: abban a pillanatban, ha bárki túllépi a magyar jogrendszer által számára nyitva hagyott lehetőségeket, vagyis megsérti a fennálló jogszabályokat, akkor a rendőrség teljes tekintélyével és súlyával fog eljárni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.