Cégvezetői prémium

A Fővárosi Közgyűlés tavaly decemberben határozatot hozott a Fővárosi Önkormányzat Közigazgatás-szervezési és Informatikai Szolgálatának megszüntetéséről. A cég 28 munkatársát idén február 28-án szélnek eresztették – olvasható egy a közgyűlés elé kerülő határozattervezetben. Egy másikban viszont ugyanezen cég, a Főszinform igazgatójának fizetendő prémiumra tesznek javaslatot. Utóbbi előterjesztést Tarlós István főpolgármester jegyzi.

A Főszinform vezetője, Farkas Ferenc elé tavaly márciusban tűzött prémiumfeladatot még a régi közgyűlés, amelynek értékelésére elméletileg tavaly novemberben kerítettek volna sort, ám ez idén márciusra csúszott. Az indoklásban olvasható: a közcégek vezetői egy 2009-es rendelkezés alapján munkájuk elismeréseként nem részesíthetők külön jutalomban, viszont a munkaadó évente egyszer prémiumfeladatot bízhat rájuk, amelyet azután a teljesítés mértékével arányosan megfizet.

A főváros informatikai cégének vezetőjét két prémiumfeladattal is megbízták. Az első egy perköltség-nyilvántartó rendszer elkészítése, amely a korábbi Citiinfo program leváltását szolgálta. A másik feladat a közterületek használatba adási szerződéseinek nyilvántartási rendszeréhez kapcsolódó számlázó modul kifejlesztése volt. A maradéktalanul teljesített megbízások ellenértékeként az informatikai osztály vezetője a kifizethető prémium teljes összegének – 670 ezer forintnak – az egyösszegű kifizetését javasolja. Az ügyben ma döntenek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.