Raffael: „Kétszer szúrtam!”

Áttörést hozott a Veszprém Megyei Bíróságon a Cozma-ügy hétfői tárgyalási napja: Raffael Sándor elsőrendű vádlott beismerte, hogy a bűntény éjszakáján kétszer is használta a kését, az általa megszúrt sértett pedig Marian Cozma is lehetett.

A fél éve tartó perben Raffael eddig nem tett vallomást, a szembesítések és a tanúkihallgatások során feltett bírói kérdésekre válaszolva pedig mostanáig tagadta, hogy köze lett volna a gyilkossághoz. Kahler Frigyestől, a Veszprém Megyei Bíróság szóvivőjétől megtudtuk; a hétfői tárgyalási napon Raffael váratlanul bejelentette, hogy vallomást kíván tenni. Az elsőrendű vádlott egyebek mellett azt mondta: volt nála egy 10–12 centiméter pengehosszúságú kés, amit a nadrágja zsebében tartott. Hozzátette, a Patrióta lokál pincéjében kitört verekedés során fejbe ütötték egy sörösüveggel, emiatt életveszélyben érezte magát, ezért vette elő a kését, és szúrta meg az egyik támadóját. Hasonló halálfélelmet érzett a szórakozóhely előtt folytatódó verekedés során is, amikor másodszor is használta a kését. Vallomásában Raffael egyszer sem ejtette ki Marian Cozma nevét, ám arra a bírói kérdésre, hogy az általa kétszer megszúrt sértett lehetett-e a román kézilabdás, Raffael úgy válaszolt: „Igen, lehetett.” Hozzátette, nagyon sajnálja a történteket.

Raffael vallomásából az látszik kirajzolódni, hogy az elsőrendű vádlott önvédelemnek kívánja beállítani az általa elkövetett cselekményt. Az utcai verekedésről egyébként azt állította, félig térdelő helyzetben volt, amikor elővette a kését, és nagyjából 80–90 centiméteres magasságban szúrta meg a „látóterébe oldalról berobbanó alakot”. Raffael nem tudott magyarázatot adni arra, hogy ha valóban ilyen alacsonyan szúrt, miként érhette el szívtájon a kétméteres sportolót. A hétfői beismerő vallomásból az nem derült ki, hogy a bűntény után mi lett a gyilkos fegyverrel.

Bár a beismerő vallomás fordulatot jelent a per menetében, az ügyészség várhatóan nem fogja módosítani a benyújtott vádiratot, hiszen abban eddig is az szerepelt, hogy Marian Cozmát Raffael Sándor ölte meg. Kahler Frigyes kérdésünkre elmondta: az elsőrendű vádlott vallomása nem borítja fel a bizonyítási eljárás tervezett menetét, azaz a per az előre betervezett tanúmeghallgatásokkal folytatódik.

Raffael Sándor
Raffael Sándor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.