Röviden

Kósa: A jövő ne a nyugdíjról szóljon

Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon, így venné elejét annak, hogy az ország jövőjéről az idősebb generációk döntsenek. A Fidesz alelnöke ezzel a lépéssel tenné politikailag motiváltabbá a fiatal családosokat, mert szerinte nem lenne jó, ha Magyarország jövőjét a nyugdíjkérdés határozná meg. Az MSZP szerint Kósa Lajos, ahogy mindig, most is csak nagyot akart mondani. „Nem lehet szavazati jog és szavazati jog között különbséget tenni” – magyarázta Kunhalmi Ágnes. (nol.hu)

Tegyenek rendet Gyöngyöspatán!

Haladéktalanul tegyen rendet a kormány Gyöngyöspatán, és zavarja el azt a „fekete sereget”, amelyet a Jobbik odaküldött – mondta Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján. A képviselő felszólította a kormányt, erősítse meg a közbiztonságot azokon a településeken, ahol hasonló a helyzet. Azt mondta: „a Jobbikhoz köthető paramilitáris alakulatok” egy kettős fakeresztet állítottak fel Gyöngyöspatán, s azt meggyújtva „tombolva kiáltoztak” az ott élőknek –tette hozzá. A Jobbik vasárnap közleményben cáfolta a keresztégetésről szóló híreket. (Hírösszefoglalónk)

A zöldombudsman megdöbbent

A jövő nemzedékek ombudsmanja szerint elfogadhatatlan, hogy az új alkotmány tervezete alapján megszűnik az egészséges környezethez való jog és ezzel együtt az e jog érvényesítéséhez szükséges egyik intézmény, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának tisztsége. Fülöp Sándor megütközéssel fogadta a Fidesz–KDNP alkotmánytervezetét. Mint közleményében rámutatott: intézményi garanciák nélkül semmilyen alapjog, így az egészséges környezethez fűződő alapjog érvényesítése sem biztosított. (mti.hu)

Állampolgársági eskü Kolozsvárott

A nemzeti ünnephez kapcsolódva Magyarországon és több külhoni helyszínen tesznek állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítás első kérelmezői. Az eljárás első tíz hetében több mint 41 ezren adtak be állampolgársági kérelmet, amelyeket március 16-tól a kormányablakoknál is fogadnak. Hétfőn Kolozsvárott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében teszi le az állampolgársági esküt Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint a Magyar Ifjúsági Tanács és bálványosi szabadegyetem 25 tagú csapata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.