Orbán: 'Lezárt ügy. Utánlövés'

„Két mondatban és három szóban tudok válaszolni. Lezárt ügy. Utánlövés” – így reagált szombaton Orbán Viktor a Parlamentben a Herman Van Rompuy Európai Tanácselnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján arra, hogyan kommentálja az Európai Parlamentnek (EP) a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos e heti határozatát.

A hivatalos kormányzati vélemény már múlt szerdán elhangzott. „Folytatódik a boszorkányüldözés” – reagált a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár arra, hogy az Európai Parlament egy határozattal a sajtószabadság helyreállítására és a médiatörvény visszavonására szólította fel a magyar kormányt. Kovács Zoltán lapunknak akkor azt mondta: a boszorkányüldözést bizonyítja, hogy a határozatban egyetlen utalás sincs arra, hogy a nagyon konstruktív, rendkívül gyorsan lezárt tárgyalások eredményeként Neelie Kroes médiaügyekért felelős uniós biztos megfogalmazása szerint is minden szempontból megnyugtatóan sikerült rendezni a médiatörvény módosításával kapcsolatos kérdést.

Az államtitkár szerint az EP azon frakcióinak, amelyek megszavazták a magyar jogszabályt kifogásoló előterjesztést, most már nemcsak a magyar kormánnyal van vitájuk, hanem az Európai Bizottsággal is. A médiatörvényt – az Európai Bizottság elvárásának megfelelően – négy ponton a múlt héten módosította az Országgyűlés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.